Свържи се с нас

Икономика

Петър Иванов: Ключът за успеха на виртуалните екипи е в поддържането на доверието между колегите

Published

on

снимка:www.peter-ivanov.com

снимка:www.peter-ivanov.com

Как да се преодолеят предизвикателствата на междукултурната комуникация в глобалния бизнес свят и да се задържи гравитацията между членовете на виртуалните екипи, бяха сред най-горещите теми на представянето на „10-те златни правила при управление на виртуални екипи“ на Virtual Power Teams от създателя й, габровецът Петър Иванов. Повече от 20 представители на българския и международния бизнес, неправителствен сектор и студенти присъстваха на събитието, организирано в партньорство с ITCE учебен център.

„Откриването и подхранването на силните страни на членовете на екипа, поощряването на личното и професионално опознаване и поддържането на духа на победата чрез примамлива награда са в основата на успешното управление на виртуалните екипи“, обясни Петър Иванов.

Той определи следните елементи в работата на успешния екип: умение да разбираме разнообразието на хората; поставяне на ясна цел; създаване на ритуали и структура на комуникация; задаване на атрактивна награда; визуално отчитане на резултатите.

Едно от 10-те златни правила на Virtual Power Teams е: „Разпознайте хората, от които се нуждаете, набележете намеренията и целта на екипа“.

Второто златно правило е свързано с комуникацията и работната среда. Петър Иванов препоръчва комуникацията да е на равна нога, без предразсъдъци. Така се формира база за създаване на ново поколение лидери, чиито възможности за успех са неограничени във времето и пространството.

Примамлива награда и визуално отчитане на резултатите са третото златно правило, чрез което се поддържа „огъня“ на екипния дух.

Иванов доказа своя 20-годишен международен опит с примери за въвеждането на IT структури и управление на общности от стотици специалисти на няколко континента – Европа, Азия и Африка.

Най-голям интерес предизвика разказа му за успешното трансфериране на управлението на IT услуги на 20 крайни пазара за определен краен срок. Под ръководството на Петър Иванов експерти, разположени в цяла Европа, приключват проекта предсрочно, с по-ниски разходи. Резултатът е фантастично парти на Канарските острови и корпоративен приз “Best of the Best Award” 2007.

HR специалисти и мениджъри зададоха своите въпроси относно спецификите на комуникацията в глобална среда, как се управляват ресурсите на проектите на достъпна цена и дългосрочно.

Представителите на неправителствения сектор в лицето на Националното представителство на студентските съвети в България, „Заедно в час“ проявиха интерес към приложението на методиката в работата с младежките организации. Петър Иванов има дългосрочно сътрудничество с немската организация Jugend Gegen AIDS и планира да работи с български студенти.

Virtual Power Teams представи и продуктите, които предлага на своите клиенти – обучение на екипи и на мениджъри, както и реч.

През изминалата седмица Петър Иванов изнесе публична лекция пред студенти от Стопански факултет на Софийски университет и отговори на зрителски въпроси за успеха на глобална бизнес среда в ефира на „Делници“ на Евроком.

През юни предстои платено обучение на специалисти по управление на човешки ресурси и мениджъри в партньорство с ITCE учебен център.

Как работят успешните виртуални екипи според Петър Иванов може да прочетете в интeрнет страницата му – www.peter-ivanov.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Предколеден Фермерски пазар на 10 декември

Published

on

Да продължим традицията – подготвяме празничната декемврийска трапеза с продукти от Фермерския пазар на 10 декември.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ – запазеното време от месеца за покупки на любимите продукти, произведени от местни малки ферми и производители. Любими, защото винаги се усеща, когато всичко е минало през ръцете на някого, който работи с любов и внимание. От вкуса до опаковката, капчицата любов винаги личи.

„Кога ще има отново фермерски пазар, защото свърши любимото ми сирене?“ Или: „Има едно мляко, което го има само на фермерския пазар!“; „Ще дойдат ли хората с биокозметиката, защото нещата ми свършиха, пък аз само от там купувам?“; „Сокът от рози е супер – ще има ли и този път?“; „А суджуци и кашкавал от овче мляко?“; „А вино?“; „А малиново?“ Отговорът на всичко е „да“.

Подготвяме декемврийските празници и на фермерския пазар ще има всичко нужно, за да бъдат те вкусни и уютни. И вино, и мед, и сладкиши, и мляко и млечни продукти, и деликатеси от месо и мляко.

На 10 декември ще има и един нестандартен участник – магазин „Берьозка“, който ще ни предложи продукти от руската, украинската, белоруската, молдовската и прибалтийската кухня – нещо различно за празниците! Къде да ни намерите – мястото си остава същото – паркингът на магазин BILLA, до Спортна зала „Орловец“ в Габрово.

BILLA винаги са заставали зад малките производители и семейни фирми, за което им благодарим. Датата е 10 декември, събота. Ще я има и любимата томбола – всеки пазарувал на базара ще получи номерче, с което може да спечели чудесна награда – пълна торба с продукти от фермерския базар.

Заповядайте! Очакваме ви, за да дадем заедно старт на вкусния семеен и празничен декември!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Информационни събития за предстоящите мерки на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Община Трявна и Местната инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ отправят покана до всички заинтересовани лица за участие в провеждането на информационни срещи/обучения в гр. Трявна във връзка с отварянето на предстоящи приеми по мерки от Стратегията за местно развитие на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“.

Събитията ще се проведат днес, 1 декември, от 14.00 ч. в Многофункционална зала „Дръзновение“ и утре, 2 декември, от 15.00 ч. в ДГ „Калина“ – Трявна.

На информационните събития ще бъде предоставена информация за предстоящи мерки от Програмата за развитие на селските райони, условията за кандидатстване с проекти и изпълненията им.

Семинарите се провеждат в изпълнение на дейности по Споразумение за изпълнение на Стратегия за ВОМР №РД 50-45 /30.04.2018 год. по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 год.

Зареди още

Икономика

Трявна с номинация за седемте годишни награди в туризма

Published

on

Община Трявна е номинирана в категория „Туристическа община“ в седмото издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна в 12.30 ч. на 28 ноември и ще продължи до 23:59 ч. на 5 декември. Общината ни влиза в надпреварата начело с още 11 български общини.

„Изключително сме радостни от новината, че нашата прекрасна община е допусната до финалната фаза на конкурса и вече е в надпреварата за спечелването на приза „Туристическа община“. Считам, че градът ни се е доказал като предпочитана туристическа дестинация и е известен със своето богато културно-историческо наследство! Призовавам всеки да подкрепи Трявна, защото тя го заслужава и ние се гордеем с това!“, сподели кметът Силвия Кръстева по повод тазгодишната номинация на Община Трявна за Годишните награди в туризма 2022.

Всеки, който желае да даде своя вот може да го направи оттук. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове.

Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, посочват още от Министерството на туризма. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, тази година са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.

Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица