Свържи се с нас

Икономика

Петър Иванов: Ключът за успеха на виртуалните екипи е в поддържането на доверието между колегите

Published

on

снимка:www.peter-ivanov.com

снимка:www.peter-ivanov.com

Как да се преодолеят предизвикателствата на междукултурната комуникация в глобалния бизнес свят и да се задържи гравитацията между членовете на виртуалните екипи, бяха сред най-горещите теми на представянето на „10-те златни правила при управление на виртуални екипи“ на Virtual Power Teams от създателя й, габровецът Петър Иванов. Повече от 20 представители на българския и международния бизнес, неправителствен сектор и студенти присъстваха на събитието, организирано в партньорство с ITCE учебен център.

„Откриването и подхранването на силните страни на членовете на екипа, поощряването на личното и професионално опознаване и поддържането на духа на победата чрез примамлива награда са в основата на успешното управление на виртуалните екипи“, обясни Петър Иванов.

Той определи следните елементи в работата на успешния екип: умение да разбираме разнообразието на хората; поставяне на ясна цел; създаване на ритуали и структура на комуникация; задаване на атрактивна награда; визуално отчитане на резултатите.

Едно от 10-те златни правила на Virtual Power Teams е: „Разпознайте хората, от които се нуждаете, набележете намеренията и целта на екипа“.

Второто златно правило е свързано с комуникацията и работната среда. Петър Иванов препоръчва комуникацията да е на равна нога, без предразсъдъци. Така се формира база за създаване на ново поколение лидери, чиито възможности за успех са неограничени във времето и пространството.

Примамлива награда и визуално отчитане на резултатите са третото златно правило, чрез което се поддържа „огъня“ на екипния дух.

Иванов доказа своя 20-годишен международен опит с примери за въвеждането на IT структури и управление на общности от стотици специалисти на няколко континента – Европа, Азия и Африка.

Най-голям интерес предизвика разказа му за успешното трансфериране на управлението на IT услуги на 20 крайни пазара за определен краен срок. Под ръководството на Петър Иванов експерти, разположени в цяла Европа, приключват проекта предсрочно, с по-ниски разходи. Резултатът е фантастично парти на Канарските острови и корпоративен приз “Best of the Best Award” 2007.

HR специалисти и мениджъри зададоха своите въпроси относно спецификите на комуникацията в глобална среда, как се управляват ресурсите на проектите на достъпна цена и дългосрочно.

Представителите на неправителствения сектор в лицето на Националното представителство на студентските съвети в България, „Заедно в час“ проявиха интерес към приложението на методиката в работата с младежките организации. Петър Иванов има дългосрочно сътрудничество с немската организация Jugend Gegen AIDS и планира да работи с български студенти.

Virtual Power Teams представи и продуктите, които предлага на своите клиенти – обучение на екипи и на мениджъри, както и реч.

През изминалата седмица Петър Иванов изнесе публична лекция пред студенти от Стопански факултет на Софийски университет и отговори на зрителски въпроси за успеха на глобална бизнес среда в ефира на „Делници“ на Евроком.

През юни предстои платено обучение на специалисти по управление на човешки ресурси и мениджъри в партньорство с ITCE учебен център.

Как работят успешните виртуални екипи според Петър Иванов може да прочетете в интeрнет страницата му – www.peter-ivanov.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица