Свържи се с нас

Новини

Ново двайсет – пореден епизод от драмата парк „Българка“

Published

on

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

За сетен път сме свидетели на пореден епизод от драмата парк „Българка“. С интерес научаваме, че отново имаме вр. изп. длъжността директор. БСП – Габрово категорично се обявява за провеждането на прозрачен и професионален конкурс, който да излъчи наистина кадърен директор на този парк, защото вече година и половина „сагите“ и проблемите там са големи, налитайки от едно на друго назначение.

Това заяви на пресконференция общинският председател на БСП – Габрово Кристина Сидорова, която коментира темата около Природен парк „Българка“ и назначенията в дирекцията. Пред журналистите тя изрази надеждата си, че сегашните управляващи ще съумеят да проведат по думите й един наистина прозрачен и честен конкурс.

„А не поредната „калинка“ да бъде назначена за директор и втора година да гледаме как един парк се разрушава, разтърсван от кадрови проблеми и немощ“, каза Кристина Сидорова.  Общинският председател на социалистите припомни пред медиите, че и на другата паркова дирекция Централен Балкан също има временно изпълняващ длъжността директор.

„Изобщо навсякъде има вр. изп. длъжността! Чистка и шуробаджанащина навсякъде! Никъде няма конкурси и всичко, обещавано от „умните и красивите“ – просто катастрофира по такъв жесток начин. Няма нито техния морал! Нищо! Всъщност те се продадоха за „жълти стотинки“ и постове. Нищо от това, за което те се „бореха“ да се случи не се случи“, коментира още лидерът на левицата в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов, възпитаник на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица