Свържи се с нас

Новини

Социалистите не подкрепиха Бюджет 2015

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Групата съветници на БСП – Габрово в местния парламент не подкрепи проектобюджета за 2015 година на Община Габрово, гласуван тази вечер по време на редовната сесия на Общински съвет – Габрово. Социалистите гласуваха  „въздържал се“, с което не дадоха своето одобрение за най-важния финансов документ на Общината.

„Ние общинските съветници от БСП, водени от интересите на жителите на Габрово, убедени, че Бюджетът на една община е най- важното решение определящо развитието й, заявяваме, че няма да подкрепим проекта за Бюджет на Община Габрово, предложен ни от кмета Таня Христова. Тази наша позиция е социално осъзнато, икономически аргументирано и мотивирано решение, а не емоционално политическо говорене.

Въпреки дадената заявка, че Бюджет 2015 е бюджет на устойчивото развитие, ние считаме, че това е бюджет на статуквото, на неясните цифри, не даващ предложения и решения за справяне с най – големите проблеми на общината, без ясни цели и приоритети. Не осигуряващ развитие на нито един социален и икономически сектор.

Това е поредният бюджет, фокусиращ се върху инфраструктурни обекти в централна градска част, пренебрегващ кварталите и населените места в общината. Без яснота как бяха определени приоритетните обекти, включени в инвестиционната програма.

С предвидени само 60 000 лева за 133 населени места, които по никакъв начин не са достатъчни за преодоляване на проблемите трупани с години там. Все повече Габрово се превръща в лъскава фасада в центъра и неглижирани, занемарени квартали и села.

Липсва визията и мотивацията за развитието на икономическия, туристическия и културния сектор. Липсва анализ на ефективността на програма Култура. Няма я и местната финансова подкрепа за читалищата. За сметка на средствата, предвидени за покриване на пропуски в изпълнението на европроекти.

Свидетели сме на замразяване средствата за спорт и култура. На фона на това недоумение буди все по – големият щат на общинска администрация и средствата, предвидени за възнаграждения.

С всяка цифра Бюджетът ни припомня, че управляващите се подготвят за предстоящите местни избори, мислещи повече за тях, а не за бъдещето на общината.

И тази година бюджетът е далеч от проблеми на габровци и не дава перспективи в развитието на община Габрово. Нашето съгласие би означавало подкрепа за управление без ясна визия, залагащо на предизборни и популистки действия“, са основните аргументи, с които общинските съветници на БСП не подкрепиха финансовия документ на Общината за 2015 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Новини

„Янтра“ се включва в благотворителна инициатива

Published

on

„Янтра“ отново застава в подкрепа на момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Фондация “Общност в помощ на зависимите”, с подкрепата на Община Габрово, организира през месец октомври 2022 кампания за набиране на средства, чиято цел е да се покрие лечението на три от момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“ и които нямат никаква възможност да го плащат сами.

Кампанията е кръстена „Аз бягам с кауза!“ и ще бъде насочена към спорта – една от здравословните алтернативи на зависимите поведения. Чрез спортните активности ще се стимулират младите хора за здравословен и свободен от зависимости живот.

Предизвикателството, което отправя кампанията, е 31 дни по 1 километър бягане на ден, без значение къде и как, от всяка точка на България и по света. Нужно е само да отбележите, че посвещавате 1 км на Терапевтичен център “Свети Илия” и каузата.

Активността си може да отбелязвате във Фейсбук:
➡️ В групата Аз бягам с Кауза! I Run With a Cause!
➡️ В събитието, създадено за целта: https://bit.ly/IRunWithCause
➡️ С хаштаг #АзБягамСКауза #IRunWithCause

Официален старт на “Аз бягам с кауза” ще бъде даден на 1 октомври (събота) в 11:11 часа на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В първия 1 километър ще се включат играчи от представителния мъжки тим на Янтра, както и деца от школата на клуба. Добре дошли са и всички желаещи. Не е задължително и да се бяга. Може да се участва и с еднокилометрова разходка – движението е полезно за здравето.

Бягането с кауза не е обвързано с дарение! Можете да бягате и да дарите, можете да бягате без да дарите, а можете и да дарите, без да бягате. Важното е, че подкрепяте морално момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“, че сте част от събитието, че помагате да бъде привлечено вниманието на повече хора към проблемите на младото поколение и най-вече, че ще се превърнете в посланици в набирането на средства, разпространявайки кампанията „Аз бягам с кауза!“!

С всяко дарение, независимо от стойността, давате шанс за възстановяване и по-добър живот на един човек!

➡️ Дарителска кампания в Платформата:
https://bit.ly/DonatePlatformata

➡️ PayPal: in.help.iz@gmail.com

➡️ Revolut: @2021sviliya

➡️ IBAN: BG39UNCR70001524123314

Основание за превод: “Аз бягам с кауза”

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изтича срокът за записване на безплатни тренировки по футбол за момичета

Published

on

Последен срок за записване на безплатните тренировки по футбол по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, за момичета от 5 до 8-годишна възраст, които ще се проведат в Габрово през първата седмица на месец октомври.

Безплатните тренировки са най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица