Свържи се с нас

Новини

Директорът на БДЖ се държи като синдик, счита Кирил Добрев

Published

on

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Владимир Владимиров е като синдик на компанията. За предишното си управление от 3 години и половина той съкрати 200 влака. Сега първата работа, която прави като бъде назначен за директор на БДЖ, е да продължава да съкращава. Това заяви на пресконференция в Габрово народният представител от коалиция БСП лява България Кирил Добрев.

Според него БДЖ допускат фундаментална грешка, тъй като няма как да бъдат закривани железопътни линии и в същото време да се говори за развиване на дейност. „Основният аргумент, който Владимиров извади пред Транспортната комисия в парламента беше, че след като се закрият тези линии ще се спестят едни средства. Ами те, ако се закрия всички линии ще се спестят всички 180 милиона лева, които са субсидия от страна на държавата“, коментира социалистът.

По отношение на община Габрово Кирил Добрев информира, че тук е осъществена връзка с повечето населени места, чиито линии се дотират със средства от страна на Общината. „Това, че тези линии са губещи е факт, но Общината не може да си позволи тяхното спиране, защото хората от тези населени места ще останат без обществен транспорт“, поясни той.

„Откъснатостта на Северна и Южна България води до разлика в нейното икономическо развитие. Спряха се основни артерии, свързващи Русе, Горна Оряховица, Велико Търново, Габрово и Стара Загора. Тази връзка нарушава не само транспорта, но и образно казано бизнес отношенията между тези области“, коментират депутатът от левицата.

По думите му пак се действа на принципа „проба – грешка“ и отново се връщаме в онези 4 години назад, когато се пускаше едно нещо в медиите, виждаше се, че е грешка и се връщаше назад. „Управляващите или ще имат характер да направят промени и реформи в БДЖ, или просто да не поддават на този натиск. Не може след като линиите бъдат спрени и разбудиш половината общество да се обяснява, че имало едни „шинобуси“, които можело да се използват като жп транспорт“, допълни още народният представител.

Пред журналистите Кирил Добрев категорично се обяви за нормалния график на влаковете в област Габрово, който да се запази в старото разписание. Според него разрушаването на схемата на жп транспорта ще доведе още до това всяка една Община да прави нови транспортни схеми на своя обществен транспорт.

Преди срещата си с медиите народният представител от Габрово проведе и приемен ден за граждани, на който се отзоваха 15 човека. Пред него хората са поставили проблеми от различно естество, но най-сериозният се оказал казус, при който благодарение на „добри съседи“ възрастно семейство влиза в дома си с помощта на стълба.

Кирил Добрев увери, че въпросът ще бъде отнесен първо до главния архитект на Габрово Татяна Стойкова за пореден път и ако не последва отговор оттам ще търси съдействие дори от министъра на Регионалното развитие Лиляна Павлова.

Пред местните журналисти той съобщи още, че от следващата седмица такива приемни ще започне да провежда и по малките населени места в област Габрово.

 Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Новини

„Янтра“ се включва в благотворителна инициатива

Published

on

„Янтра“ отново застава в подкрепа на момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Фондация “Общност в помощ на зависимите”, с подкрепата на Община Габрово, организира през месец октомври 2022 кампания за набиране на средства, чиято цел е да се покрие лечението на три от момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“ и които нямат никаква възможност да го плащат сами.

Кампанията е кръстена „Аз бягам с кауза!“ и ще бъде насочена към спорта – една от здравословните алтернативи на зависимите поведения. Чрез спортните активности ще се стимулират младите хора за здравословен и свободен от зависимости живот.

Предизвикателството, което отправя кампанията, е 31 дни по 1 километър бягане на ден, без значение къде и как, от всяка точка на България и по света. Нужно е само да отбележите, че посвещавате 1 км на Терапевтичен център “Свети Илия” и каузата.

Активността си може да отбелязвате във Фейсбук:
➡️ В групата Аз бягам с Кауза! I Run With a Cause!
➡️ В събитието, създадено за целта: https://bit.ly/IRunWithCause
➡️ С хаштаг #АзБягамСКауза #IRunWithCause

Официален старт на “Аз бягам с кауза” ще бъде даден на 1 октомври (събота) в 11:11 часа на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В първия 1 километър ще се включат играчи от представителния мъжки тим на Янтра, както и деца от школата на клуба. Добре дошли са и всички желаещи. Не е задължително и да се бяга. Може да се участва и с еднокилометрова разходка – движението е полезно за здравето.

Бягането с кауза не е обвързано с дарение! Можете да бягате и да дарите, можете да бягате без да дарите, а можете и да дарите, без да бягате. Важното е, че подкрепяте морално момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“, че сте част от събитието, че помагате да бъде привлечено вниманието на повече хора към проблемите на младото поколение и най-вече, че ще се превърнете в посланици в набирането на средства, разпространявайки кампанията „Аз бягам с кауза!“!

С всяко дарение, независимо от стойността, давате шанс за възстановяване и по-добър живот на един човек!

➡️ Дарителска кампания в Платформата:
https://bit.ly/DonatePlatformata

➡️ PayPal: in.help.iz@gmail.com

➡️ Revolut: @2021sviliya

➡️ IBAN: BG39UNCR70001524123314

Основание за превод: “Аз бягам с кауза”

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изтича срокът за записване на безплатни тренировки по футбол за момичета

Published

on

Последен срок за записване на безплатните тренировки по футбол по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, за момичета от 5 до 8-годишна възраст, които ще се проведат в Габрово през първата седмица на месец октомври.

Безплатните тренировки са най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица