Свържи се с нас

Новини

Севлиевци с най-много призови места в „Доброволец на годината“

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Международният ден на доброволеца – 5 декември бе отбелязан с празнични номинации вчера в ИМКА – Габрово. Номинациите за „Доброволец на годината“ бяха в 13 категории доброволци от училища и организации на територията на област Габрово.

В четири от категориите севлиевските младежи грабнаха призовите места, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация. Най-активен доброволец в категорията „Гражданско образование” бе присъдена на Даниел Тинчев от Младежки център-Севлиево.

„Най-активен доброволец в училище” грабна единадесетокласникът от ПГМЕТ ”Ген. Иван Бъчваров” Максимилиян Пенков. Призът в категория „Социални дейности” бе връчен на доброволката от Младежки център Даяна Боева, Емил Тотев бе най – добър в категорията „Инициативи за свободното време”, а Мирослав Цонев бе номиниран в категорията „Най-млад доброволец”. Севлиевските младежи се пребориха с номинации на доброволци от училищата Национална Априловска гимназия, Природо математическа гимназия, доброволчески организации от ИМКА – Габрово, „МОГА” – Дряново и др.

„Във време на материална зависимост сме изключително горди с тези 4- ма младежи, които посвещават част от свободното си време на другите, развивайки своите личностни качества, умения и компетенции’’, сподели Силвия Начева ръководител на Младежки център – Севлиево.

Днешният празник доброволците ще отбележат с празнично тържество. Приказките са първия урок за света и в тази връзка всеки един от доброволците ще получи своята приказна номинация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Даниела Петров ще води листата на „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов от Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица