Свържи се с нас

Новини

Представиха новите зам.- областни пред екипа на администрацията

Иглика Събева и Добромир Валачев бяха представени пред екипа на Областната администрация

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Николай Сираков представи своите заместници пред екипа на администрацията. Николай Сираков ще разчита на двама заместник – областни управители. Със своя заповед днес той разпредели и ресорите, за които Иглика Събева и Добромир Валачев ще отговарят.

снимка: Областна администрация – Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Иглика Събева ресорно организира, контролира и отговаря за следните дейности: Енергетика и енергийни ресурси; Земеделие и гори; Околна среда и води; Труд и социална политика; Проблеми на безработицата и заетостта; Безопасност и охрана на труда; Координация и взаимодействие с неправителствения сектор; Координация и взаимодействие с общини, кметства, регионални структури и координация и взаимодействие между изпълнителна, законодателна и съдебна власт.

До назначаването й за заместник-областен управител е била адвокат на свободна практика, придобила е и магистърска степен по биология и химия. Била е учител и възпитател. Няма опит в държавната администрация, но това по думите й я мотивира още повече да бъде полезна в сферите на дейност, в които ще работи.

В правомощията на Добромир Валачев със Заповед на областния управител са определени: Транспорт и транспортни схеми; Информационни технологии и съобщения; Здравеопазване; Образование; Култура и читалищни дейности; Младежки дейности и спорт; Вероизповедания, етнически и демографски въпроси; Координация и взаимодействие с общини, кметства и регионални структури; Координация и взаимодействие между изпълнителна, законодателна и съдебна власт.

Валачев е главен асистент в Техническия университет, а от 1999 година насам е общински съветник в местния парламент на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Двама в ареста заради марихуана в буркани

Published

on

Двама севлиевци бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Операцията е била проведена в петък, 23 септември. Криминалисти извършили претърсване в два частни имота в града.

В едното от жилищата, обитавано от 28-годишен мъж, полицаите намерили буркани, съдържащи суха зелена листна маса, с тегло 13 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Задържан бил и 32-годишен севлиевец, държащ в жилището си също марихуана. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напит по пладне велосипедист се самоконтузи на ул.“Орловска“

Published

on

Неприятен инцидент посред бял ден с пиян велосипедист изправи косите на минувачи. Сцената се разиграла в съботния ден, около 13.35 часа, на ул.“Орловска“ в Габрово.

Пристигналият на мястото на пътнотранспортното произшествие екип на полицията установил, че 64-годишен велосипедист не е контролирал непрекъснато движението си, ударил се в бордюр и паднал на тротоара.

Мъжът бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където след прегледа бил освободен с контузна рана на главата.

Проверен бил за употребата на алкохол, като дрегерът отчел 1.09 промила. ПТП-то е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Представят сборника „Къде ли не съм строил…“ в Историческия музей на Дряново

Published

on

Почти едно десетилетие съставителят на сборника „Къде ли не съм строил“, Николай Пенчев, е работил като уредник, а през 1985-86 г. и временно е изпълнявал длъжността директор на Исторически музей – Дряново. И въпреки, че след това напуска институцията, той остава пристрастен към изследване историята на Дряново и дряновския край.

Има множество публикации в местния печат и няколко участия в научни конференции като любима тема на неговите проучвания са строителите от Дряновско. Сега своите статии, и на други изследователи на строителните традиции тук, Николай Пенчев събра и издаде в сборник.

Освен публикуваните в периодичния печат и в други медии текстове, книгата му съдържа 130 страници с 10 различни приложения, където лесно и удобно могат да се открият интересни данни и направят справки за селищата от Дряновско, и имената на майстори, предприемачи, строителни инженери, техници, наименования на инструменти, термини от практиката.

„Къде ли не съм строил“ представлява интерес за всеки, който се интересува от историята на Дряново и дряновския край. Събитието ще се състои на 27 септември, вторник, от 17.30 ч. в Исторически музей – Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица