Свържи се с нас

Новини

В Севлиево няма да събират принудително данъци за 2014 г. до края годината

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved, Архив

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved, Архив

Община Севлиево няма да събира принудително дължими данъци за 2014 г. до края на текущата година, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация.

От Общината напомнят, че изтекоха всички законови срокове за плащане на задължения за недвижими имоти и автомобили за текущата година по Закона за местните данъци и такси.

„Съобщаваме на всички собственици на имущество с неплатени суми към Община Севлиево, че до края на текущата година няма да се започва процедура по принудително събиране на задълженията за 2014г.“, обявяват от администрацията.

Закъснелите плащания могат да се изпълнят доброволно чрез издължаване по един от следните начини :
– в касата на дирекция „Приходи от местни данъци и такси” в
сградата на Община Севлиево , етаж първи, стая 115, която работи от 8.00 до 16.30 ч., без прекъсване;
– с пощенски запис или с платежно нареждане чрез банка по сметката на общината: ИНВЕСТБАНК-АД, финансов център Севлиево, BIC – IORTBGSF, IBAN – BG09IORT81278400000100
код за вид плащане 44 14 00 – патентен данък
код за вид плащане 44 21 00 – данък върху недвижимите имоти
код за вид плащане 44 23 00 – данък върху превозните средства
код за вид плащане 44 24 00 – такса битови отпадъци
код за вид плащане 44 28 00 – туристически данък;
– чрез офисите на ИЗИПЕЙ-АД.

На неплатените в срок задължения от 1 ноември се начисляват лихви и за втората вноска съгласно Закона за лихвите върху данъци, такси и други подобни държавни вземания.

„Приканваме всички собственици да уредят дължимите суми през месец ноември и декември 2014 г.“, заявяват още от Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица