Свържи се с нас

Новини

Над 250 деца в мащабна спортна инициатива в Габрово

Published

on

снимка: ОИЦ - Габрово

снимка: ОИЦ – Габрово

Да спортуваме заедно! Да се храним здравословно! Да бъдем активни! – пет институции обединяват своите усилия зад този призив в общ спортен празник, който ще се проведе на 16 октомври от 14:00 часа на площад „Възраждане“ в Габрово.

Областен информационен център – Габрово, Европейски информационен център „Европа директно“, Регионален инспекторат по образованието – Габрово, Център за кариерно ориентиране и Община Габрово си подават ръка, за да превърнат събитието в истински празник на спортсменството и в доказателство, че обединени от обща добра кауза можем да постигаме целите си заедно.

В инициативата ще вземат участие над 250 деца на възраст от 9 до 19 години от училищата в област Габрово, които ще премерят сили в: пешеходна обиколка на обекти, изградени с европейски средства; състезание по приложно колоездене; крос за момичета и момчета; ролеви игри; образователна щафета на тема „Здравословно хранене“ – състезания, които да амбицират младите хора да бъдат по-предприемчиви и активни.

През целия ден на събитието, всеки може да получи нова книга срещу непотребна хартия на информационния щанд по проекта за изграждане на регионална система за управление на отпадъците.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

3 октомври ще бъде неучебен ден за някои училища в област Габрово

Published

on

3 октомври (понеделник) е определен за неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на страната, в които има изборни секции, разкрити по реда и условията на Изборния кодекс.

Това се казва в заповед на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, подписана в началото на седмицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Деляна Иванова: Гласувах за по-доброто бъдеще на област Габрово и България!

Published

on

„Днес гласувах по-доброто бъдеще на област Габрово и на България. Бъдеще, което може да даде възможност на хората тук да бъдат успешни, проспериращи, благоденстващи“, каза Деляна Иванова, водач на листа на Има такъв народ за район Габрово.

Бившият заместник – регионален министър подчерта, че е дала своя глас за единство, стабилност и устойчивост на управлението, което да доведе до справяне с кризите и бедността.

„Само последователност, толерантност, предвидимост и дългосрочна стратегия могат да осигурят развитие и просперитет“, допълни тя.

За директна връзка с Деляна Иванова и поставяне на вашите въпроси и сигнали пишете на d.ivanova.gabrovo@gmail.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица