Свържи се с нас

Любопитно

Пъстра програма за празниците на Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

16 октомври е денят, в който се поставя началото на тиквените емоции в Севлиево, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация.

В Дом на Културата „Мара Белчева” от 17.00 ч., започва тържественото връчване на наградите от проведените конкурси -„Тиквени фантазии“ и „Тиква най-най“. Експонатите ще бъдат оценявани от компетентно жури, а талантите ще получат награди в пет категории и два раздела. Вниманието на зрителите ще бъде привлечено от малки, големи, нестандартни, красиви и най-дълги тикви, както и различни тиквени творения в областта на изобразителното и приложно изкуство. Празничната вечер ще продължи със спектакъл „Приказка за тиквата”, подготвен от малки актьори – възпитаници на детските градини в Севлиево.

В 19.00 ч. официално ще бъде открит Севлиевският есенен панаир с концерт на оркестър „Плам”. С това ще се постави началото на участията на Панаирната естрада.

Традиционно, както всяка година ще се проведе събор-надпяване на хорове при клубовете на пенсионера. Началото ще бъде поставено в 10.00 ч. на 17 октомври в народно читалище „Развитие-1870”-Севлиево. Само час по-късно на сцената на панаира, започва концерта на самодейните състави – „Музикална въртележка”.

Кулминацията на вечерта е веселото карнавално шествие „Влакът на Тиквенбург”, което ще украси улиците на града. Всеки който пожелае може да се включи в пъстрото шоу, като условието за участие е да носи весел карнавален костюм, добро настроение и широка усмивка. „Влакът на Тиквенбург” ще тръгне от парк „Казармите” и ще достигне до панаирната естрада, като ще премине по централните улици на града. Най-атрактивните участници ще получат награди. Доброволци ще раздават маски с визии на плодове и зеленчуци и пъстроцветни балони. Вечерта ще продължи на панаирната естрада с концерт на Михаела Филева, Били Хлапето, Прея и Venzy.

Съботният ден събира гости и приятели на различни сцени в Севлиево. Шоуто за млади таланти „Чичковите червенотиквеничковчета” стартира на 18 октомври от 10.30 ч. на площад „Свобода” пред Община Севлиево. Празникът събира талантливите деца на Севлиево и съседните градове, които ще покажат танцови, певчески и театрални умения на откритата сцена. Денят ще бъде изпъстрен със забавни и щури състезателни игри, кулинарни състезания, творчески работилници, награди и много изненади.

Организаторите са подготвили специално обособен кът за художници, където малки таланти ще рисуват картини на тиквена тематика. Децата ще нарисуват с тебешири на паважа и най-голямата тиква, която ще се превърне в кандидат за рекордите на Гинес.

Традиционно ще бъде представен най-дългия тиквеник, неизменна атракция от празника, който щедро ще бъде раздаден на гостите на площада.

Доброволци ще раздават малки оранжеви листчета, на които всеки ще може да си напише различни послания за късмет и ще украсим „Тиквено дърво на късмета”.

В кулинарните приключения „Обединени от магията на тиквата”, „Под капака на тиквата” и „Тиквена аранжировка” ще могат да се включат всички малки и големи таланти, които ще покажат невероятни умения в приготвянето на ястия с тиква. Победителите в състезанията ще получат награди.

В центъра на емоциите около съботното Тиквеното парти ще бъде и представянето на кулинарната тиквена изложба „Тиквени изкушения”.

Спортна зала „Дан Колов” отваря врати на 18 октомври в 10.30 ч. за да посрещне участниците в националния събор Северняшки гайтани”, който събира изпълнители от клубове за български хора.

Концертът на самодейните състави „Музикална въртележка” ще започне в съботния ден от 11.00 ч. на панаирната естрада,а за феновете на флоклорната програма, вечерта ще завърши с участието на Радостина Герджикова и звездата на Пайнер-Ивана. Концертът на поп-фолк дивата ще започне в 19.00 ч. на панаирната естрада.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

*Очаквайте още снимки от Карнавала в Габрово на по-късен етап.

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Любопитно

Влезте в тренда и сменете аутфита си за Карнавала

Published

on

В карнавалния ден, на 18 май, от 10.00 до 18.00 часа и … до изчерпване на количествата, Община Габрово ще разположи собствен карнавален информационен щанд на площад „Възраждане“.

Там ще Ви посрещнат усмихнати млади хора, които ще ви предложат програмата за фестивалните дни и най-търсения вестник за деня – Карнавалния. Но това не е всичко. Ще може да си купите и магнити за спомен и карнавални артикули от колекция 2024 – искрящо привлекателна и забелязващо свежа. Влезте в тренда и сменете аутфита!

Облечете и обуйте най-актуалните за сезона цветове, а когато се „стъкнете“, огледайте се и намерете голямата карнавална рамка, в която да запечатате своя забавен спомен.

Бройките са ограничени и само онези, които проявят предвидливост и бързина ще се сдобият с така желаните карнавални атрибути.

Ако пък случайно не сте разбрали, че в Габрово има Карнавал, което не го вярваме, ама за всеки случай –вижте програмата, че да знаете защо са толкова готини тези тениски и тези хора в тях .

*Автор: Цветомира Иванова,
Община Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица