Свържи се с нас

Икономика

Е-библиотека за „зелени“ идеи

Published

on

НОВ ПРОЕКТ 1Готова е он-лайн библиотеката с добри практики от България и Румъния в областта на „зелената” икономика. Тя е създадена по проект „Обмен на опит, ноу-хау и трансфер на иновативни подходи и добри практики за развитие на човешките ресурси в микро, малките и средни предприятия за по-лесен преход към „зелена” икономика“.

Партньори по проекта са Фондация „Евро-перспективи” и „Агенция за енергиен мениджмънт” Марамуреш, Румъния. На сайтовете на двете организации (http://www.europerspectives.org и http://www.amemm.ro/) е създадена специална секция, съдържаща всички събрани по проекта „зелени” идеи за практики, инициативи и иновации, които прилагат в своя бизнес малките и средни предприятия. Събрани и описани са над 10 добри практики в специален формат, от който може да се извлече информация за целите на добрата практика, контекста на нейното прилагане, времевата рамка, начина на финансиране, етапи и методи на прилагане, необходими човешки ресурси, фактори за успех и др. Он-лайн библиотеката съдържа и презентации, изнесени на семинарите по проекта, анализи от проведените проучвания в България и Румъния по отношение на „зеленото” предприемачество.

Освен като он-лайн база данни, събраните практики ще бъдат публикувани и под формата на Наръчник, който все още се списва. Сред най-интересните практики са такива за информационни кампании за пестене на енергия, еко ферма за овце, „зелени” строителни материали и техники, фотоволтаични централи, производство на пелети от стърготини.

Наръчникът и електронната библиотека ще подпомогнат обмяната на знания и ноу-хау и ще послужат за предоставянето на интегрирана подкрепа на малкия бизнес за улесняване прехода към “зелена икономика”. Изданията по проекта съдържат и експертни оценки до колко практиките са приложими за условията в България и кои са основните изисквания, за да бъдат реализирани. Двете помагала с добри практики ще бъдат представени за националната конференция по проекта. Заключителното събитие ще се проведе в края на август.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фондация Европерспективи носи цялата отговорност за съдържанието й и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица