Свържи се с нас

Новини

Партиите декларираха готовност за толерантна кампания. ГЕРБ не!

снимка: ГД "ДНЕС"

снимка: ГД „ДНЕС“

Политици и кандидати за Народни представители, от водещите партии и коалиции, участващи в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, подписаха снощи в Габрово, Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

От името на ПП „ДПС” споразумението подписа Четин Казак – водач на листата в 7 МИР; за ПП „НДСВ“ – Светослав Славчев, водач на листата; за ПП „Движение 21“-Добри Христов, водач на листата; за ПП „Глас народен“-Стефан Христов, водач на листата;за ПП „Новото време“-Иван Рудевски, водач на листата; за КП“АБВ“-водача на листата Валентин Енев; за КП „БСП лява България“-Здравко Кънчев, член На Общ.ръководство на партията; за КП “Десните“-Христо Панчугов; за КП „Реформаторски блок“-Нела Недева, водач на листата; КП „ББЦ“-Никола Митев, водач на листата; КП „Левицата и Зелена партия“-Ружа Василева.

Всички, подписали Споразумението, заявиха най-важните си приоритети, които ще отстояват в Парламента за развитието на страната и региона.

Гражданско движение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

Гражданско движение „ДНЕС” изразява надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за Народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба.

Ще приемаме сигнали за нередности в гражданската ни приемна на пл.“Първи май“№1в и на тел. 0877693793. При констатирани нарушения „ДНЕС” ще информира РИК и медиите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. Гражданин от Габрово

  09.09.2014 at 9:30

  Благодаря на всички които уважиха мероприятието и желая на всички кандидати за народни представители успех. За съжаление, една от политическите партии постоянно се дистанцира от подписването на всякакви обществени договори и споразумения. ЗАЩО???

  • Селянин от Габрово

   09.09.2014 at 13:17

   Гражданино на Габрово, защо не си напишеш и истинското име? Явно си бил на тази прословута среща и си един от …..“Днес“? или от другите? Кажи от кои си и си отговори на въпроса Какъв е смисъла от това споразумение или там както го наричате? С какво задължавате партиите, подписали го? Или само отчитате дейност? P.S. Няма граждани, всичко сме Селяни

 2. Чичо Доктор

  09.09.2014 at 14:44

  Герберите няма да са толерантни. Обяснението е просто! Те са лукави, подмолни и изобщо нямат приветлив вид, а да не говорим за психическо здраве! Пълни психота са!!!! Всичките до един – като почнеш с Цецо Тъпото, Бай ти Петко със срамният прякор, злодеят Проданов и прееб*ният Кунев

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Намериха 23 растения марихуана близо до къщата на криминално проявен

Двадесет и три растения марихуана бяха открити в близост до къщата в село Ганчовец на 39-годишен криминално проявен мъж от великотърновското село Присово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа, за когото са налице данни, че е засадил растенията и полагал грижи за тяхното отглеждане. Акцията по арестуването му е била проведена вчера, 20 август.

снимка: Пресцентър на МВР, Архив

Под надзора на прокуратурата е образувано досъдебно производство, по което е повдигнато обвинение на извършителя.

След приключване на цялостното документиране по случая, материалите по наказателното производство ще бъдат изпратени на Районна прокуратура с мнение за предаване на съд.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Задържаха двама братя, малтретирали майка си

Полицията в Дряново задържа двама братя, извършвали домашно насилие спрямо майка си. Образуваното досъдебно производство под надзора на прокуратурата е от вчера, 20 август.

Установено е, че ден по-рано на 19 август, двамата дряновци на 50 и на 52 години, около 18.30 часа не са изпълнили заповедта за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд Дряново.

Те са били задължени да се въздържат от извършване на насилие над майка си, което те не спазвали.

Двамата мъже са били задържани по реда на Закона МВР за срок до 24 часа. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Боб, катък и сладкиш за кулинарния конкурс, обявен от музей „Етър“

През август лятото вече e към своя край. Но това е времето през което има голямо изобилие от плодове и зеленчуци, има богат избор на различни храни.

За голямата част от българското население август сега е време за почивка, но в миналото той е свързан с усилна земеделска работа, когато се прибира голяма част от реколтата, за да се осигури благополучие през следващите периоди на годината. Като правило храната през този месец е била предимно безмесна.

С това са съобразени и храните, допуснати до участие в конкурса „Гозби по стари традиционни рецепти“, обявен от ЕМО „Етър“ по повод 55-та годишнина от неговото откриване.

Ето и предложенията, отбрани от журито, сред изпратените на електронна поща: d.hristov@etar.bg. до 15 август тази година.

Боб в гърне

Бърз сладкиш на баба със сладко от рози

Катък от овче мляко

Автор: Дамян Христов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица