Свържи се с нас

Новини

Партиите декларираха готовност за толерантна кампания. ГЕРБ не!

Published

on

снимка: ГД "ДНЕС"

снимка: ГД „ДНЕС“

Политици и кандидати за Народни представители, от водещите партии и коалиции, участващи в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, подписаха снощи в Габрово, Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

От името на ПП „ДПС” споразумението подписа Четин Казак – водач на листата в 7 МИР; за ПП „НДСВ“ – Светослав Славчев, водач на листата; за ПП „Движение 21“-Добри Христов, водач на листата; за ПП „Глас народен“-Стефан Христов, водач на листата;за ПП „Новото време“-Иван Рудевски, водач на листата; за КП“АБВ“-водача на листата Валентин Енев; за КП „БСП лява България“-Здравко Кънчев, член На Общ.ръководство на партията; за КП “Десните“-Христо Панчугов; за КП „Реформаторски блок“-Нела Недева, водач на листата; КП „ББЦ“-Никола Митев, водач на листата; КП „Левицата и Зелена партия“-Ружа Василева.

Всички, подписали Споразумението, заявиха най-важните си приоритети, които ще отстояват в Парламента за развитието на страната и региона.

Гражданско движение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

Гражданско движение „ДНЕС” изразява надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за Народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба.

Ще приемаме сигнали за нередности в гражданската ни приемна на пл.“Първи май“№1в и на тел. 0877693793. При констатирани нарушения „ДНЕС” ще информира РИК и медиите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. Гражданин от Габрово

  09.09.2014 at 9:30

  Благодаря на всички които уважиха мероприятието и желая на всички кандидати за народни представители успех. За съжаление, една от политическите партии постоянно се дистанцира от подписването на всякакви обществени договори и споразумения. ЗАЩО???

  • Селянин от Габрово

   09.09.2014 at 13:17

   Гражданино на Габрово, защо не си напишеш и истинското име? Явно си бил на тази прословута среща и си един от …..“Днес“? или от другите? Кажи от кои си и си отговори на въпроса Какъв е смисъла от това споразумение или там както го наричате? С какво задължавате партиите, подписали го? Или само отчитате дейност? P.S. Няма граждани, всичко сме Селяни

 2. Чичо Доктор

  09.09.2014 at 14:44

  Герберите няма да са толерантни. Обяснението е просто! Те са лукави, подмолни и изобщо нямат приветлив вид, а да не говорим за психическо здраве! Пълни психота са!!!! Всичките до един – като почнеш с Цецо Тъпото, Бай ти Петко със срамният прякор, злодеят Проданов и прееб*ният Кунев

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Удължават действието на административните актове

Удължава се действието на административните актове, изтичащо по време на извънредното положение.

Published

on

Община Габрово уведомява всички граждани, че съгласно чл.4, т.2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., ce удължaвa дeйcтвиeтo нa aдминиcтрaтивнитe aктoвe, изтичaщo пo врeмe нa извънрeднoтo пoлoжeниe c 1 мeceц, считано oт oтмянaта нa извънрeднoтo пoлoжeниe.

Тази разпоредба важи и за предоставянето на административни услуги по смисъла на §1, т.1, 2 и 3 от Закона за администрацията, включително и решенията по Закона за достъп до обществена информация.

Община Габрово предоставя административни услуги своевременно, но е възможно забавяне поради необходимостта от спазване на предписаните противоепидемиологични мерки, във връзка с обявеното извънредно положение.

Припомняме, че заявления за услуги, жалби и сигнали могат да се подават по електронна поща на gabrovo@gabrovo.bg, mdt@gabrovo.bg или на телефони 066/818 400 и 066/ 804 775.

От администрацията на кмета апелират заявяване, заплащане и получаване на административна услуга да се осъществява чрез електронните услуги, в частта Местни данъци и такси и ГРАО, обявени на официалната страница на Община Габрово.

Задълженията към Местни данъци и такси могат да се заплатят по електронен път оттук, а останалите услуги могат да бъдат заявени, заплатени и получени чрез лицензирани пощенски оператори. Повече информация можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Задържаха под стража рецидивист след кражба

Published

on

Съдът уважи искане на Районната прокуратура в Габрово, като взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на рецидивист за извършена кражба от частен имот. Делото се гледа чрез видеовръзка по скайп, между съдебната зала и задържаното лице и адвоката му в помещение на ареста.

Прокуратурата е привлякла С.Е. в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 18 до 20 март, от имот в габровското село Малини, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, чрез използване на техническо средство. Крадецът отнел чужди движими вещи – 180 метра ел. проводници и един меден котел, без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С. Е. е извършил престъплението, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши ново престъпление, поради което взе мярка за неотклонение задържане под стража. Определението на съда подлежи на обжалване пред ОС – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Нова промяна в курсовете на обществения транспорт

Published

on

От днес, 27 март, във връзка с обявеното извънредно положение, Общински пътнически транспорт добавя нови 12 курса по вътрешноградска линия №34, обслужваща направлението Шиваров мост – Техномат.

Поради намален пътникопоток се редуцират с 6 курса следните направления:
Линия №8, отпадат два курса в работни дни, в часовете 9:45 и 13:05;
Линия №13, отпадат два курса в почивните дни, в часовете 5:05 и 6:30;
Линия №31, отпадат два курса, в часовете 5:25 /събота и неделя/ и 17:25 /само в неделя/.

Междуселищните курсове, както и тези до Велико Търново в почивните дни, изцяло се спират, а за Севлиево в събота и неделя се редуцират.

С новото разписание може да се запознаете оттук.

Общински пътнически транспорт ежедневно анализира движението и пътникопотока по линиите, които обслужва и при промяна в ситуацията има готовност да реагира адекватно и да възстанови курсове, ако това се налага.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица