Свържи се с нас

Новини

Социалистите представиха кандидатите си за депутати в Габровско

Published

on

снимка: Предизборен щаб коалиция "БСП лява България"

снимка: Предизборен щаб коалиция „БСП лява България“

Коалиция “БСП лява България” официално представи лицата от листата си за кандидат – народни представители от 7-ми многомандатен избирателен район. Това социалистите направиха на организирана пресконференция, на която бяха показани хората, които ще застанат пред гражданите, търсещи доверието им, както и какви са били мотиви им за участието в предизборната надпревара.

снимка: Предизборен щаб коалиция "БСП лява България"

снимка: Предизборен щаб коалиция „БСП лява България“

Водач на листата на „червените“ е Кирил Добрев, който сподели пред журналистите, че “БСП лява България” ще води предстоящата предизборна кампания в Габровско откровено и ще се обяснява това, което може да бъде реално направено и това, което не може. „Ще бъдем честни към това къде сгреши БСП и какво постигна. Винаги, когато левицата е управлявала е имало спокойствие, както в бизнеса, така и в обикновените хора“, обяви той.

„Това, че не съм габровец, може би има много недостатъци, но пък има и страшно много предимства – нямам икономически интереси в Габрово, не съм участвал в разпределението на обществени поръчки, и всичко това ми дава възможност да бъда безпристрастен, като по този начин да защитавам честния бизнес и обикновените хора“, заяви още Кирил Добрев.

От казаното от него стана ясно, че социалистите ще разчитат и на това, че гражданите не са загубили своята историческа политическа партия, тъй като по думите му „твърде скоро се разделихме с управлението на ГЕРБ в държавата и което в Габрово се шири от години, характеризиращо се с фалита на 300 000 малки фирми и безработица от 400 000 души, за 3 години и половина.“

Пред медиите кандидатът за депутат подчерта, че три са слоевете на обществото, към които ще отправят своите послания. „Към работещия бизнес, защото съм наясно, че без работеща икономика няма силна държава. Този бизнес трябва да бъде стимулиран. Активното поколение – тези хора, които избраха и останаха да живеят в България, и които отглеждат своите деца тук. И третата група това са пенсионерите. Не е тайна, че те чакат с нетърпение да дойде БСП на власт, за да може да им бъдат увеличени пенсиите“, информира Добрев.

В заключение кандидатът за народен представител сподели, че е дал своето съгласие за участие в листата на 7 МИР само и единствено, за да развенчае мита, че ГЕРБ в Габрово са непобедими, като обеща, че ще вложи много емоция, хъс и чувства за постигане на това.

IMG_9558 - Копие

снимка: Предизборен щаб коалиция “БСП лява България”

Втори в редиците на “БСП лява България” е Николай Григоров, който заяви, че със своя опит има какво да допринесе за успеха на листата и ще продължи с реализирането на започнатите от него приоритети, на територията на област Габрово.

Трета в листата е Петинка Михайлова от Севлиево. Завършила е във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, спец. Социални дейности, магистър по Здравен мениджмънт и финанси. Работила е сферата на здравеопазването и социалните услуги, бивш председател на БЧК – Севлиево, общински председател на БСП – Севлиево.

Четвърта е Петя Перпериева от Трявна. Преподавател в ОУ „Проф. Никола Райков“ – Трявна. Пети е Първан Димитров от Габрово. Завършил е ТУ „Габрово“, занимава се с частен бизнес в областта на металолеенето. Шеста е Стефка Пенкова от Дряново.  Завършила е ТУ „Габрово“ и ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, притежава опит в частния бизнес и общинската администрация. На следващо място са Евгени Генов от Севлиево и Красимир Мирчев от Дряново.

снимка: Предизборен щаб коалиция “БСП лява България”

снимка: Предизборен щаб коалиция “БСП лява България”

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица