Свържи се с нас

Новини

Състезание по спортно ориентиране с благотворителна цел в рамките на тържествата „Шипченска епопея”

Published

on

дарителско фонд В рамките на честванията „Шипченска епопея” се проведе и благотворително състезание по ориентиране. Целта на инициативата беше да насърчи спорта и заниманията на открито сред младежите и в същото време да провокира благотворителността и търсенето на подкрепа от обществото, съобщават от „Обществен дарителски  фонд „- Габрово.

След тържествата на 23 август, в рамките на които се проведоха редица инициативи и обединиха хиляди хора, на 24 август се проведе и състезание по спортно ориентиране в местността Узана. Организатори бяха Клуб по спортно ориентиране „Узана” и Обществен дарителски фонд – Габрово. Инициативата подкрепиха и Ротари клуб – Габрово. Състезанието бе кулминацията на едноседмичния тренировъчен лагер по ориентиране в местността Узана, финансиран с подкрепата на Обществения дарителски фонд.

В състезанието на 24 август се включиха отбори от Габрово, Дряново, Велико Търново, Севлиево и Троян. Над 70 деца и родители се състезаваха в три възрастови групи по три различни маршрута – къс, среден и дълъг. По късия маршрут – 2,8км, победители бяха: Симеон Висоцки от „Мазалат” – Севлиево /І място/, Цвета Комитска от „Узана” – Габрово / ІІ място/ и Йордан Тихомиров от „Узана” – Габрово / ІІІ място/. Победители по втория маршрут -3,3км, са: Божидар Пеев от „Узана” – Габрово /І място/, Тихомир Галов – младши от „Узана” – Габрово / ІІ място/ и Маргарита Радева от „Узана” – Габрово / ІІІ място/. По най-дългия маршрут  /4,4км/ призьорите са: Мартин Понев от „Узана” – Габрово /І място/, Добромир Добрев от „Узана” – Габрово /ІІ място/, Михаил Добромиров от „Узана” – Габрово /ІІІ място/.

 

Голяма част от участниците – състезатели, членове на клубовете, съдии, родители и приятели на спорта, дариха средства за КСО „Узана”, които да подпомогнат бъдещите им участия в състезанията от Държавния спортен календар.

С това се осигурява финансова подкрепа за реализацията на младите спортисти от Габрово и региона и устойчивост на клуба. Последните няколко години състезателите от КСО „Узана” неизменно заемат призови места при участията си.

 

Всеки състезател носеше тениска с емблемата на кампанията „Място в сърцето” – национална дарителска кампания, в която Общественият фонд в Габрово участва с проект за набиране на средства за възстановяване на мечето в градската градинка.

 

По този начин спортистите от КСО Узана доказаха, че няма конкурентни дарителски кампании и всеки има свободата да дари според собствените си виждания и убеждения, като най-важно е дарителството.

 

Инициативата „Място в сърцето”, както и цялостната дейност на Обществен фон – Габрово се подкрепя от Фондация „Работилница за граждански инициативи”.

 

 

 

 

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица