Свържи се с нас

Новини

Нова инсталация за сепариране ще бъде изградена на депото за ТБО

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Нова инсталация за сепариране ще бъде построена на депото за твърди битови отпадъци, изградено по проект на ОП „Околна среда“, съобщиха от Община Габрово. Строежът и обслужването на съоръжението за срок от 5 години ще се извърши от фирма „Екобулсорт“ ЕАД, които спечелиха проведената обществена поръчка за предварително третиране на смесени битови отпадъци в регион Габрово.

Договорът, на стойност 2 690 766 лева, беше подписан днес от заместник-кмета Климент Кунев, кмета на община Трявна Драгомир Николов и прокуриста на „Екобулсорт“ ЕАД Евгени Тотев.

На специално обособена площадка с площ над 2 дка ще бъде построено производствено хале, в което ще бъде монтирана модерна сепарираща инсталация. Дейностите по предварително третиране на отпадъците и изграждането на сепарираща инсталация не са част от проекта за регионалното депо, финансиран с европейски средства.

Те са инвестиция на общините Габрово и Трявна и след изтичането на договора с „Екобулсорт“ ЕАД, съоръжението ще остане собственост на двете общини.

Постъпващите отпадъци от жълтия контейнер като хартия, стъкло, метал и пластмаса ще бъдат сортирани на новата сепарираща инсталация. Специално обучен персонал ще разделя отпадъците спрямо техния вид и особености.

Годната за рециклиране суровина ще бъде транспортирана към съответните заводи за рециклиране.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица