Свържи се с нас

Новини

Водният цикъл на Севлиево може да спре, според кмета

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Има проблем с парите по Оперативна програма „Околна среда”, а проектът по водния цикъл на Севлиево може да спре. Това гласи официалното становище на кмета на града Иван Иванов, разпространено до местните медии.

Публикуваме дословно позицията на кметската институция:

„Когато в края на миналата година стана ясно, че Европа спира плащанията по Оперативна програма „Околна среда”, имах известни притеснения за бъдещето на проекта по водния цикъл в Севлиево, но тогавашните обещания от министър-председателя и финансовия министър, че средствата ще се поемат от националния бюджет, успяха да ни заблудят. За съжаление реалността е съвсем друга и проблем с парите по програмата има.

За да приключим успешно проектът „Инвестиционен проект за рехабилитация и разширение на водопроводна и канализационна мрежа на гр.Севлиево“, ние трябва да се разплатим с фирмите-изпълнители. С тази цел на 10 март 2014г. Община Севлиево кандидатства пред фонда, който финансира общините по европроектите – ФЛАГ, за отпускане на краткосрочен и дългосрочен заем на обща стойност от 4 334 357,4 лв. Така на 7 май в Община Севлиево получихме писмо, с което ни уведомяват, че одобряването на искания кредит е отложено, т.е отказано. Като причина за това е посочено, че фондът е спрял всички плащания и е отложил одобряването на нови искания за кредити, които са свързани с изпълнението на договорите по Оперативна програма „Околна среда”, докато не се възстановят плащанията за безвъзмездна финансова помощ от държавата.

От месец февруари до април тази година Община Севлиево е внесла четири искания за възстановяването на средства с обща стойност близо 3 600 000 лв. Те са разгледани от Управляващия орган на Оперативната програма, но все още не са приведени на Общината. Сега предстои изпълнителят на СМР да актува новите изпълнени строително–монтажни работи на стойност над 3 500 000 лв. без ДДС. В момента изпълнителите работят със собствени средства до подновяване на плащанията от Оперативната програма и от фонд ФЛАГ.

Спрените пари от Оперативната програма са сериозен проблем и крият рискове за успешното финализиране на проекта.“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица