Свържи се с нас

Новини

Илияна Йотова: Ще сменим модела на управление на Европа

Published

on

IMG_6913

Много сериозни предизвикателства стоят пред Европа. Ние ще сменим модела на управление на европейските институции. Социалистите ще спечелят тези избори, защото 10-годишното доминиране на десницата в Европа доведе до ситуация на много тежка криза, която се задълбочи от взетите грешни икономически и финансови решения.

Копие от IMG_6944

Това коментира в Габрово вторият в листата на Коалиция за България за предстоящите евроизбори Илияна Йотова. По думите й социалистите ще продължат финансовата стабилизация на ЕС и ще работят за стриктна бюджетна дисциплина от държавите – членки, като едновременно с това ще се акцентира върху развитието на малкия и среден бизнес, избавяйки Европа от бедността.

„Ние искаме по-бързо излизане от кризата и преди всичко да се върнат социалните придобивки на европейските граждани. Политиката на замразяването на доходите и „затягането на коланите“, която беше наложена и тук в България от Симеон Дянков, е политика за никъде“, заяви Илияна Йотова.

Пред медиите кандидатът за Европейския парламент обясни, че във всяка една директива и регламент, когато са поставени приоритети за облекчаване на малките и средни фирми има допълнително европейски финансиране за тях, което е въпрос на политика, създаваща работни места и избавяща много европейци и българи от безработицата.

Илияна Йотова беше категорична, че ние трябва да бъдем част от онази Европа, която иска да върне проектът ЕС, такъв какъвто е бил, замислен от тези, които са го създали. „Прекалената бюрокрация и затварянето в институциите отдалечи хората, правейки гражданите скептични и подозрителни. Трябва да се промени самото управление на тези институции и наистина да се прави политика за хората“, каза кандидатът.

„С убедителната победа на Коалиция за България на предстоящите евроизбори – това ще бъде нов стимул и импулс за правителството на Орешарски. Първите успешни стъпки на парламента и на този Кабинет са само отделни малки крачки, които не са все още голямата политика, която ние искаме и за която търсим доверието на хората“, допълни още тя.

IMG_6946

Заедно с Илияна Йотова в Габрово беше и най-младият кандидат за ЕП, от листата на левицата, Момчил Неков.

Според него за първи път от 10 години насам Европа има уникалния шанс да стане по-социално справедлива. „Всички български социалисти сме на мнение, че трябва да престанем с тази политика, когато ни поканят в Брюксел веднага да „слагаме наколенките“. Трябва да отстояваме националните си интереси“, сподели той.

IMG_6953

На тръгване от Габрово, по повод Деня на българската просвета и култура – 24 май, кандидатите за Европейски парламент получиха изненада от общинската структура на БСП, които им подариха книги, на авторите Мирела Костадинова и проф. Николай Данчев.

*Избори за Европейски парламент 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица