Свържи се с нас

Новини

Младежки център откри фотоизложба за своята 10-годишнина

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

На Велика събота, ден за празник, равносметка и поглед към бъдещето за Младежки център – Севлиево. В празничния ден над четиридесет гости присъстваха на откриване на фотоизложба „10 години – 10 промени” и участваха в среща, на която хората преминали през Младежки център споделиха на настоящите доброволци, как се е променил техния живот, какви личностни качества са развили и какви хора са станали след досега си с центъра и доброволчеството.

Срещата бе водена от доброволците на центъра – Петър Стефанов и Павел Стоев, които в момента продължават своето образование и имат намерение да се завърнат в родния град.

С думите „Здравейте и добре дошли! Радвам се, че успяхте да присъствате на първия юбилей на Младежки център. 10 години са нито много, нито малко, зависи от гледната точка. Подготвяйки рождения ден, си дадохме сметка, че наистина са много, защото живота на Центъра е обвързан с живота на всеки един от вас. Вие сте Младежки център, не сградата, не екипа, а хората, които са осъзнали себе си като доброволци и се реализирали идеите и мечтите си тук. Пораснали сте заедно, подкрепяли сте се в трудни моменти, създали сте приятелства за цял живот – с две думи – Живели сте пълноценно! Осмисляйки свободното си време в Младежки център, всеки един от вас осмисли неговото съществуване! Честита Ви 10-годишнина!”, започна срещата дискусия.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Основните акценти в нея бяха „Младежки център и аз – какво развих в себе си, чрез доброволчеството”, „Какво би ви върнало в Севлиево?”, „Какво искате да се доразвие в Севлиево?”, информира Мирела Ганчева от севлиевската общинска администрация.

Първата част от срещата бе изключително емоционална, всеки един от присъстващите сподели своята истина за Младежки център, за инициативите, приятелствата и развитите умения.

Като основна причина за напускането на родния град, хората живеещи другаде посочиха продължаването на образованието си и нуждата от кариерно развитие.

За някой професии за съжаление в Севлиево липсва поле за изява. Всеобщо е мнението, че Севлиево започва все повече да придобива един добър облик за малък град в България. Всеки един от хората, напуснали града с радост биха се върнали, стига да успеят да намерят нужната реализация, разказва още за протичането на събитието Ганчева.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Предложени бяха и няколко идеи за доразвиване на вариантите за спорт и отдих в града ни. Всички присъстващи споделиха емоции и с хора, които не успяха да присъстват като изгледаха с интерес техните послания по случай годишнината. Срещата продължи с разрязването на торта и наздравица.

Срещата бе заснета и ще стане част от филм за дейността на Младежки център – Севлиево, който ще бъде представен на местната  общественост през месец май и публикуван в интернет на страницата на Центъра.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица