Свържи се с нас

Новини

Младежки център откри фотоизложба за своята 10-годишнина

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

На Велика събота, ден за празник, равносметка и поглед към бъдещето за Младежки център – Севлиево. В празничния ден над четиридесет гости присъстваха на откриване на фотоизложба „10 години – 10 промени” и участваха в среща, на която хората преминали през Младежки център споделиха на настоящите доброволци, как се е променил техния живот, какви личностни качества са развили и какви хора са станали след досега си с центъра и доброволчеството.

Срещата бе водена от доброволците на центъра – Петър Стефанов и Павел Стоев, които в момента продължават своето образование и имат намерение да се завърнат в родния град.

С думите „Здравейте и добре дошли! Радвам се, че успяхте да присъствате на първия юбилей на Младежки център. 10 години са нито много, нито малко, зависи от гледната точка. Подготвяйки рождения ден, си дадохме сметка, че наистина са много, защото живота на Центъра е обвързан с живота на всеки един от вас. Вие сте Младежки център, не сградата, не екипа, а хората, които са осъзнали себе си като доброволци и се реализирали идеите и мечтите си тук. Пораснали сте заедно, подкрепяли сте се в трудни моменти, създали сте приятелства за цял живот – с две думи – Живели сте пълноценно! Осмисляйки свободното си време в Младежки център, всеки един от вас осмисли неговото съществуване! Честита Ви 10-годишнина!”, започна срещата дискусия.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Основните акценти в нея бяха „Младежки център и аз – какво развих в себе си, чрез доброволчеството”, „Какво би ви върнало в Севлиево?”, „Какво искате да се доразвие в Севлиево?”, информира Мирела Ганчева от севлиевската общинска администрация.

Първата част от срещата бе изключително емоционална, всеки един от присъстващите сподели своята истина за Младежки център, за инициативите, приятелствата и развитите умения.

Като основна причина за напускането на родния град, хората живеещи другаде посочиха продължаването на образованието си и нуждата от кариерно развитие.

За някой професии за съжаление в Севлиево липсва поле за изява. Всеобщо е мнението, че Севлиево започва все повече да придобива един добър облик за малък град в България. Всеки един от хората, напуснали града с радост биха се върнали, стига да успеят да намерят нужната реализация, разказва още за протичането на събитието Ганчева.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Предложени бяха и няколко идеи за доразвиване на вариантите за спорт и отдих в града ни. Всички присъстващи споделиха емоции и с хора, които не успяха да присъстват като изгледаха с интерес техните послания по случай годишнината. Срещата продължи с разрязването на торта и наздравица.

Срещата бе заснета и ще стане част от филм за дейността на Младежки център – Севлиево, който ще бъде представен на местната  общественост през месец май и публикуван в интернет на страницата на Центъра.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов, възпитаник на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица