Свържи се с нас

Любопитно

Кого още ще срещнете на Екобазар 2014?

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Джоузеф Пари е казал „Създавай нови приятели, но запазвай и старите. Първите са сребро, а вторите злато.“ В този смисъл екипът на Екобазар 2014 може да се нарече богат, защото добрите приятели на инициативата отново са тук, но имаме и нови, с които се гордеем не по малко. Нека Ви представим и тях.

Ще ви изненадат с нетрадиционни ръчно изработени сандали от коноп, които пред вас ще плете Валентин Георгиев. Той ще ви предложи и ароматни възглавници от естествен памук, с пълнеж от сено и лавандула.

Алтернативен начин за почивка ви предлагат на щанда на „Възглавници Спелта“, където ще откриете възглавници с естествен биологичен пълнеж за бременност и кърмене, за сън и почивка, за медитация и за интериора.

„Ти си това, което ядеш“, затова бъдете природно съобразни и се хранене качествено с изделията на семейния ресторант за здравословна храна „Киара“.

Денят на Земята е подходящ момент, за да се информираме как да сме по-полезни на природата, а чрез нея и на нас самите. ЕКО ОЙЛ ЕООД и ЕВРО ОЙЛ ООД ще направят инсталация, чрез която ще представят дейности по управление на опасните отпадъци, които са оторизирани да събират.

На щанда на общоградското пролетно почистване, чието мото тази година е „Да почистим разделно“, ще намерите информация за кампанията. Ще може да предадете своите стари батерии, а в замяна ще получите симпатични еко награди. Там ще откриете и информация за изграждането на новата система за управление на отпадъците в регион Габрово.

Когато говорим за природа не трябва да забравяме, че тя освен материя е и дух. Ето защо с радост ви представяме две организации, с които се срещнахме случайно, но които станаха приятели на нашата инициатива, защото взаимно и съзнателно направихме този избор.

„Дневен център за възрастни хора с умствени увреждания” – Габрово, който съвсем скоро стартира кампанията „Късметлийско камъче”, ще покаже какво изработват 26 мъже и жени с умствени затруднения в своята защитената работилничка.

Работилница HOPe SOAP е част от „Фондация за социална промяна и включване“ и нейната основна идея е да се ангажират младежите, намиращи се в тежка социална изолация чрез развиване на трудови навици и да придобиване на социални умения. На своя щанд те ще покажат ръчно изработени сапуни.

Шарената палитрата от участници в Екобазар 2014 обещава интересно преживяване за всички, които намерят причина и повод да го посетят или просто случайно на 22 април минават през площад „Възраждане“.

За да бъде още по-зелено посланието на Екобазар 2014, може да споделите своето пътуване до нас с с Aha!CAR.

*При лошо време Екобазара ще се приюти в зала „Възраждане“.*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 088555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейва на 5 декември

Published

on

Коледната елха и празничните градски светлини в Трявна грейват с тържество в понеделник, на 5 декември. По традиция, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града, където ще се проведе и подготвения по този повод коледен концерт. Събитието дава начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2022 година и е едно от най-обичаните и дългоочаквани такива от малки и големи.

Празничната програма започва точно в 18:00 ч. с поздравление на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която официално ще открие коледния концерт на площада. Веднага след това на сцената ще излязат и малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна. Вечерната забава ще продължи с Детски танцов ансамбъл при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които също ще приповдигнат настроението на присъстващите.

Непосредствено преди обратното преброяване до момента на запалване на празничните коледни светлини, жители и гости на Трявна ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна, както и на талантливата поп певица Стела Георгиева, по-известна като STELLAR.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха с впечатляваща заря и извиването на кръшно хоро от Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“-гр. Трявна на старинния площад.

Община Трявна е подготвила и още една изненада за своите малки и големи гости на 5 декември – снимка за спомен край елхата с Дядо Коледа и Снежанка, които ще очакват всички желаещи там.

Поради непредвидени обстоятелства, участие в подготвената празнична програма няма да вземат децата от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, както бе оповестено по-рано. Община Трявна благодари за отзивчивостта на малките сладури и тяхното ръководство и ги очаква в следващи събития.

Информираме всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение от 17:30 ч. до 19:30 ч.

Снимка: Пламен Ковачев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица