Свържи се с нас

Новини

„Майчина грижа“ кани на благотворителен концерт

Published

on

M.grijaБлаготворителен концерт за патронния си празник – Благовещение, организира женското благотворително дружество „Майчина грижа“. Тази година инициативата е за подпомагане на 36-годишния Пламен Войнов от Габрово. „Да изправим младия човек на крака!“ – е благотворителната идея на дружеството.

През август 2010 година Пламен остава инвалид след скачане в басейн. Той получава травми на главата и шията си и парализиране на четирите си крайника. Опериран е по спешност в Плевен, но оттогава е на легло без да може да се движи. От години той е бил на рехабилитация, която продължава със средства на семейството. Всичко, което са имали, е похарчено за желаното възстановяване на Пламен. Направена е консултация в клиника за възстановителна неврохирургия в Москва. Надеждата е, че ако бъдат присадени стволови клетки, Пламен може да се възстанови и да проходи. За целта обаче са нужни 37 хиляди евро – сума, която майката на Пламен (баща му е починал), останала без работа, няма откъде да намери.

Концертът, организиран от „Майчина грижа“ и читалище „Априлов-Палаузов“, е днес, 25 март, от 18:30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“. В събитието ще участват мъжкият хор на храм „Св. Троица“, вокална група при училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и читалище „Априлов-Палаузов“, възпитаници на Музикалното сдружение при читалището, цигуларят Христофор Михайлов и смесен хор „Априлов-Палаузов“. Входът ще е свободен, но в специални касички ще се събират пари за благотворителната кауза.

Средствата от концерта ще бъдат предоставени за лечението на Пламен, а от „Майчина грижа“ призовават габровци да помогнат с каквото могат като преведат пари на банковата му сметка BG08UBBS80021057428930, BIC – UBBS BGSF.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов, възпитаник на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица