Свържи се с нас

Новини

Нужна е промяна на модела, с който ЕС бори кризата

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Пламен Чернев и Александър Симов © Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Има един основен проблем, който трябва да бъде решен на предстоящите избори. Необходима е смяната на модела, с който Европа се справя с икономическата криза. Това заяви в Габрово кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Александър Симов, който заедно с друг еврокандидат – кметът на Сухиндол Пламен Чернев, бяха на посещение в региона.

По думите на Симов досегашният модел на управление на ЕС, експериментиран от 2009 г. насам, е безкраен диктат на бюджетните ограничения, а резултатите от него и политиката на Европейската комисия, доминирана изцяло от Европейската народна партия (ЕНП), са загубата на 6 милиона работни места.

Според него младежката безработица се е превърнала в бич не само за България, но и за останалите страни в ЕС. За първи път след Втората световна война, европейските медии говорят за едно загубено поколение, без трудови навици, което няма къде да започне работа.

За поста председател на ЕК, ПЕС предлага Мартин Шулц, който вижда една съвсем различна Европа, която не остава бездушна пред проблемите на безработицата. Първият приоритет на европейските социалисти е работа и повече работни места.

„Когато имаме Европа, неограничаваща бюджетните си, не залага изцяло на садистичната фискална дисциплина, тогава ще говорим за различна социална Европа. Големият европейски проблем е завръщането към модела, от който се отказа под натиска на десните догми“, заяви още Симов.

Думите ми бяха допълнени от кмета на Сухиндол Пламен Чернев, според който Европа трябва да развърже кесията за България, за да можем да се справим с бежанската вълна. Според него се очаква засилване на потока от сирийски граждани към нашата страна през пролетта.

„Една от основните задачи пред следващия Европейски парламент ще бъде справянето с бежанската вълна, защото без европейска помощ няма как да се говори за ефективна политика в това отношение“, каза Чернев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица