Свържи се с нас

Новини

Откриха опожарен краден „Мерцедес“

Published

on

снимка: Интернет

снимка: Интернет

Опожарен автомобил е бил намерен вчера на пътя между великотърновското село Пушево и дряновското село Керека, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Габрово.

Сигналът бил подаден от гражданин, забелязал на пътя изоставеното превозно средство, по което имало следи от пожар. Колата била отбита вдясно извън пътното платно.

На местопроизшествието пристигнала оперативна група, която извършила оглед. Установено било, че автомобилът марка „Мерцедес“ и е собственост на жител от Павликени. Същият ден бил обявен за издирване, след като притежателят му заявил, че през нощта на 14-ти срещу 15-ти януари автомобилът му е бил противозаконно отнет.

По случая е започнато досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873

Култура

Концерт-спектакъл „Балетни мечтания“

Published

on

В Международния ден на балета- 29 април, Танцова школа „Лиана“, студентите от специалност „ Съвременна хореография“ с ръководител проф. д.н Анелия Янева жителите на Габрово с концерт-спектакъл “Балетни мечтания“.

За пръв път в града на Рачо Ковача ще гостуват докторанти от Китай, които също ще се включат с изпълнения.

Събитието е под егидата на Областния управител на област Габрово и ще се проведе в зала „Възраждане“ на 29 април, понеделник, от 18.30 часа. Един неповторим спектакъл с феерия от цветове, движения и звук- това обещават организаторите.

Билетите ще са в продажба в деня на събитието. Повод за концерта е 20-годишнината на Танцова школа „Лиана“ и 10- годишнината от създаването на специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет.

Зареди още

Новини

Поредно силно представяне за габровските шахматисти

Две купи, 5 златни медала и 2 бронзови донесоха шахматистите на ШК „Орловец 1997“- Габрово от турнири през уикенда.

Published

on

Силен уикенд отбелязаха състезателите на Шахматен клуб „Орловец 1997“ – Габрово, които се завърнаха с две купи, 5 златни и 2 бронзови медала от турнири в София, Павликени и Полски Тръмбеш.

7-годишният Фюриън Капитански, с треньор международен майстор Йордан Иванов, спечели 2 купи и два златни медала от два шахматни турнира в София.

Със 6,5 точки от 7 възможни, в съревнование с по-големи състезатели, той спечели IX Детски шахматен турнир за купа „Ан Пасан“ за деца до 14 години.

Фюриън стана първи и при 8-годишните в шахматния турнир „Опен Купа ЦСКА“, където се състезава с опитни шахматисти и грабна купата, и златния медал във възрастовата си група.

8-годишният Иван Екимов, с треньор Емил Петков, спечели златен медал в IX Детски шахматен турнир за купа „Ан Пасан“ – София. С 6 точки от 7 възможни, той заслужи първото място във възрастовата си група и се нареди втори в генералното класиране до 10-години.

Иван Екимов донесе златен медал и от VI Детски турнир „ПОЛСКИ ГАМБИТ“ – – Полски Тръмбеш, за деца до 13 години, в който с 4,5 точки от 5 възможни спечели първо място и златен медал за деца до 9 години, като се нареди втори в генералното класиране.

В същия турнир златен медал грабна и 11-годишният Росен Нанев, с треньор майстор на спорта Борислав Атанасов. С 4 от 5 точки Росен спечели първо място и златен медал за деца до 11 години, като се нареди четвърти в генералното класиране.

9-годишният Кристиян Василев постигна 3 от 5 точки и завоюва бронзов медал при децата до 11 години. Много добре в този турнир се представиха и Диана Екимова и Борил Енчев, които също постигнаха по 3 точки от 5 възможни, но по-слабите допълнителни показатели ги оставиха на крачка от медалите.

Бронзов медал донесе и 11-годишният Стефан Тотев, който постигна 3,5 точки от 5 възможни в Десети Детски турнир „МАРИНОПОЛЦИ“ – Павликени и се нареди трети във възрастовата група до 13-години.

Зареди още

Новини

„Янтра“ отстъпи в домакинството си на „Литекс“

Published

on

„Янтра“ загуби с 1:2 домакинския си двубой от 28-я кръг на първенството във Втора професионална лига срещу състава на „Литекс“. Габровският тим имаше пълно превъзходство през първите 45 минути и пропусна куп чисти голови положения. След почивката съставът ни поведе, но с измислена дузпа от столичния рефер Георги Спасов „Литекс“ възстанови равенството, а в последствие успя да направи и пълен обрат.

Завърналият се край страничната линия след изтърпяно наказание Велислав Вуцов заложи на следния стартов състав: Християн Василев, Божидар Томовски, Валентин Цветанов, Константин Иванов, Петър Вуцов, Петър Казаков, Ивайло Михайлов, Айвън Ангелов, Велислав Василев, Тони Иванов и Даниел Младенов.

„Янтра“ започна агресивно, с висока преса и можеше да поведе още преди да е изтекла първата минута от мача. Тони Иванов беше изведен отдясно в наказателното поле и шутира, но Алекс Божев с върха на пръстите си успя да отклони топката извън очертанията на вратата. В 14-ата минута Петър Казаков и Даниел Младенов си попречиха в наказателното поле и габровският тим пропиля нов шанс. В 24-ата минута Ивайло Младенов шутира след пряк свободен удар и насочи топката към долния ляв ъгъл на вратата, но Божев изби. При последвалия ъглов удар топката стигна до Константин Иванов, който от 2-3 метра с глава стреля точно в тялото на вратаря и нулевото равенство остана непроменено. Невероятен пропуск направи и Айвън Ангелов в 28-ата минута. Халфът се озова с топка в краката в малкото наказателно поле, но силният му шут мина над вратата. В 41-ата минута реферът Георги Спасов спести директен червен картон на капитана на гостите Евгени Игнатов, за брутален фаул в центъра на терена с високо вдигнат крак срещу Ивайло Михайлов. В самия край на полувремето великолепна голова възможност се отвори и пред Даниел Младенов.

Опитният нападател се озова зад защитата на „Литекс“, сам срещу Божев, но шутира в тялото му и „Литекс“ отново оцеля. Габровският тим не промени атакуващия си стил и в началото на втората част. Това даде резултат в 54-ата минута. След отличен пробив по левия фланг, Тони Иванов намери с точен пас нахлуващия на скорост в наказателното поле Велислав Василев и той с премерен удар в долния ляв ъгъл на вратата изведе „Янтра“ напред – 1:0. Вместо да търси второ попадение, след гола съставът ни необяснимо преотстъпи инициативата на гостите.

Първият тревожен сигнал за момчетата на Вили Вуцов беше шут на Александър Ангелов над вратата в 67-ата минута. В 73-ата пък Християн Василев извади опасен удар с глава на Кингсли Бучи. Минута по-късно реферът Георги Спасов измисли дузпа в полза на гостите. Ангелов в опита си да шутира към вратата закачи крака на Ивайло Михайлов, но вместо фаул за „Янтра“, столичният арбитър посочи бялата точка, като вдигна и жълти картони за оспорване на Айвън Ангелов и Петър Вуцов. Илиян Капитанов беше точен при изпълнението и възстанови равенството – 1:1.

„Янтра“ реагира и отново тръгна мощно напред в търсене на нов гол. От прекомерно бързане обаче в 84-ата минута зелените допуснаха груба грешка при изпълнението на тъч в половината на „Литекс“. Последва бърза контраатака, Абдулганию проби отляво и намери непокрития Бучи в наказателното поле, за когото не беше проблем да се разпише за 1:2.

Шокът за играчите на „Янтра“ беше пълен и две минути по-късно грешка на Константин Иванов за малко не доведе до трети гол за ловчанлии. Ударът на Капитанов обаче бе отразен от Василев. В даденото 4 минутно добавено време на срещата „Янтра“ също имаше претенции за дузпа. Капитанът Петър Казаков влезе с топката в наказателното поле и падна след съприкосновение с Бучи, но Спасов подмина ситуацията под освиркванията на публиката.

С актив от 43 точки „Янтра“ остава на 6-та позиция във временното класиране. В следващия кръг съставът ни ще гостува на дублиращия отбор на „Лудогорец“. Мачът е идната неделя в Разград.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица