Свържи се с нас

Новини

Кампания за популяризиране на евроизборите през 2014-та

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Информационният център „Европа директно – Габрово“ стартира кампания за популяризиране на Европейските избори през май 2014.

Дейностите предвиждат публикации в регионалните медии с цел да се направи достояние политиките и дейностите на Европейския съюз в областта на икономиката, монетарната политика, ролята на ЕС в света, създаването на работни места и т.н по неутрален, фактологически и несвързан с определени политически партии начин; дебати сред младите хора от Габровска и Ловешка област под надслов „Избери кой ще управлява“.

Кампанията ще завърши с хепънинг на площада в Габрово през април.

Европейският парламент даде официален старт на 10 септември на своята информационна кампания за повишаване на осведомеността за предстоящите европейски избори през 2014 г. Кампанията се състои от четири етапа и ще продължи и след самите избори до избирането от новия Парламент на председател на Европейската комисия.

През първия етап беше представянето на мотото на кампанията „Действай. Съдействай. Въздействай“. Бяха представени логото и спот на кампанията /http://www.youtube.com/watch?v=S6ybOG-9PH0/, както и специален виртуален център /http://ddc.europarltv.twofourdigital.net/en/ за промоционални материали на всички официални езици в ЕС.

Вторият етап ще протече до февруари 2014 г. и ще привлече вниманието чрез поредица от интерактивни събития в европейските градове към пет основни теми – икономиката, работните места, качеството на живот, парите и мястото на ЕС в света.

Третият етап ще обхване самата изборна кампания и ще започне през февруари. На този етап акцентът ще падне върху датите на изборите – 22-25 май.

Последният етап от компанията, който ще покрие периода след изборите, ще се съсредоточи върху новоизбрания Европейски парламент, върху избора на следващия председател на Европейската комисия и върху встъпването в длъжност на новата Комисия.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица