Свържи се с нас

Любопитно

Търсят се доброволци за младежка онлайн телевизия

Published

on

Surfen im www

„Европейски център за иновации, образование, наука и култура” набира доброволци за създаването на младежка онлайн габровска телевизия. Това информираха в края на миналата седмица на пресконференция учредителите на фондацията Димитър Бенев и Калина Христова.

„Целта е да дадем възможност на младите хора да изразят своята гражданска позиция по въпроси, които ги интересуват. Същевременно с това ще провокираме интереса сред тях да се включат в събитията в нашия град и да участват в диалога Гражданска общност – местна власт“, сподели Димитър Бенев.

По думите му в проекта е заложено още изграждането на online новинарска платформа, стартиране на младежки вестник и радио. Изключително ще се разчита на приятели журналисти, които следейки работата на младежите, ще им дават насоки, ще ги мотивират и ще бъдат тяхни ментори.

„В настоящия момент младежката онлайн телевизия ще обслужва само територията на град Габрово, като в последствие ще бъдат включени и други градове. Наши партньори от приятелски сдружения и фондации също ще бъдат част от проекта, като се надяваме това да стане една обща информационна среда, ориентирана към интересите на младите хора“, допълни към казаното Калина Христова.

Желаещите да се включат в проекта могат да влязат в контакт с организаторите от Европейския център за иновации, образование, наука и култура, позиционирани в търговския център на бул.“Априлов“.

„Европейски център за иновации, образование, наука и култура” е организация с обществено полезна дейност и е част от голямото семейство на Национален алианс за работа с доброволци. В момента набирането на доброволци е техен приоритет, а те ще бъдат гръбнака на организацията и с тяхна помощ ще успеят да изградят информационна мрежа, подпомагаща  младежките дейности. Мисията на фондацията е подпомагане на младите хора в личностното им и професионално развитие.

До момента организацията е изпълнила проект „Революция в кариерата“, насочен към кариерното ориентиране и кариерното развитие на младите хора на възраст между 17 и 35 години. Предстои да бъде изпълнен и друг проект „Отново на работа“, ориентиран към млади майки, които прекъсвайки кариерата си, за да отглеждат своите деца, загубват контактите и уменията си.

От месец декември, центърът ще организира поредица от обучения в градовете Габрово, Бургас и Пловдив, по различни компетенции за професионална и психологическа адаптация. Като допълнение ще има и курсове за добиване на квалификации. След всяко едно обучение курсистите ще се получават сертификат. В центъра те ще могат да се възползват от безплатна консултация. Това платено обучение субсидира работата на фондацията, свързана с младежката онлайн телевизия.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейва на 5 декември

Published

on

Коледната елха и празничните градски светлини в Трявна грейват с тържество в понеделник, на 5 декември. По традиция, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града, където ще се проведе и подготвения по този повод коледен концерт. Събитието дава начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2022 година и е едно от най-обичаните и дългоочаквани такива от малки и големи.

Празничната програма започва точно в 18:00 ч. с поздравление на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която официално ще открие коледния концерт на площада. Веднага след това на сцената ще излязат и малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна. Вечерната забава ще продължи с Детски танцов ансамбъл при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които също ще приповдигнат настроението на присъстващите.

Непосредствено преди обратното преброяване до момента на запалване на празничните коледни светлини, жители и гости на Трявна ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна, както и на талантливата поп певица Стела Георгиева, по-известна като STELLAR.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха с впечатляваща заря и извиването на кръшно хоро от Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“-гр. Трявна на старинния площад.

Община Трявна е подготвила и още една изненада за своите малки и големи гости на 5 декември – снимка за спомен край елхата с Дядо Коледа и Снежанка, които ще очакват всички желаещи там.

Поради непредвидени обстоятелства, участие в подготвената празнична програма няма да вземат децата от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, както бе оповестено по-рано. Община Трявна благодари за отзивчивостта на малките сладури и тяхното ръководство и ги очаква в следващи събития.

Информираме всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение от 17:30 ч. до 19:30 ч.

Снимка: Пламен Ковачев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Този петък пиано бар „Face 2 Face“ отваря врати!

Published

on

Този петък, 2 декември, пиано бар „Face 2 Face„, гр. Габрово, ул.“Брянска“ 54, отваря врати! Специални гости на откриването ще бъдат „Камино бенд“ и Dj Aleks M.

Всички посетители ги очаква атрактивна програма, „welcome drink“, комплименти и изненади от заведението!

Най-новото бижу от нощния живот на Габрово е приятно местенце за прекарване на вашата незабравима вечер с приятели, личен празник или фирмено тържество. 

„Face 2 Face“ ще предлага музика на живо, участия на музиканти и гостувания на звезди от българската поп музиката. Ще бъдат организирани караоке партита и тематични вечери.

В пиано бара ще бъдат предлагани богат асортимент на алкохолни напитки, коктейли и най-различни промоции. „Face 2 Face“ е просторен, идеално съобразен с крайната цел на заведението, а именно купон.

Заведението работи сряда, четвъртък, петък и събота. През седмицата пиано барът започва работа от 20.00 часа, а в петък и събота от 22.00 часа. 

През съботния ден купонът продължава със специалното участие на Алфредо Торес и DJ Teddy Georgo.

Направите вашата резервация на телефон: +359 892 022 022.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица