Свържи се с нас

Новини

ГЕРБ търсят конфронтация, според областния

Published

on

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Местната структура на ГЕРБ  търсят конфронтация с областният управител на Габрово. Тази позиция изрази самият областен управител Николай Григоров по време на организирана пресконференция, състояла се през миналата седмица. Повод за изказването на губернатора на Габрово бяха обръщенията и призивите за оставка, отправени от политическа партия ГЕРБ, появяващи се  ежедневно в габровските медии.

„Колко повече ГЕРБ ми искат оставката, толкова повече заявявам, че няма да я подам. Моята оставка могат да ми я искат единствено министър – председателят Пламен Орешарски, председателят на БСП Сергей Станишев и областният партиен съвет, който ме е подкрепил да заема този пост“, категорично заяви Николай Григоров.

Областният управител не пропусна да отбележи пред журналистите, че той е габровец, живее в града и че също е потърпевш от всички по думите му „неуредици“ като разкопаните улици и другите неудобства, които всички габровци и гости на Габрово изпитват. „Нямам никакъв интерес и като гражданин, и като областен управител да стопирам какъвто и да било проект, тъй като живея в този град и искам да живея в добра среда“, допълни още той.

Според Григоров, коментарите от страна на ГЕРБ, че съзнателно той саботирал техните проекти, умирайки от яд, са абсолютно неоснователни и ги определи като смешни. „Аз ще живея в Габрово и след като спра да бъда областен управител. Имам интерес не по-малък от този на кмета и депутатите на ГЕРБ тези проекти да се случат. Техните обвинения, че нарочно ще блокираме Водния цикъл звучат просто смешно от устата на хората, които ги казват“, заяви в заключение губернаторът.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица