Свържи се с нас

Новини

МВР нямало неразплатени ангажименти с бизнеса, само невърнато ДДС

Министър Цветлин Йовчев обяви още, че проблемът с горивата за ведомството е решен.

Published

on

cvetlinМВР към момента няма неразплатени ангажименти с бизнеса. Има не върнато ДДС. Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев пред БНТ, цитиран от Аргументи БГ.

Остава една доста съществена сума, дупка в бюджета на МВР, която Йовчев се надявал да се запълни с вътрешни реформи и преструктуриране. Конкретен пример за това как конкретно ще се отрази президентството вето върху актуализацията на бюджета на МВР, Йовчев даде пример с ваучерите за храна за служителите на вътрешното ведомство.

“Има наредба, която е приета и обнародвана през 2012 година, но такива средства не са предвидени в бюджета за 2013 година. За въпросните ваучери за храна са заложени 16 млн. лева, но не са предвидени в бюджета”, уточни министърът.

Йовчев увери, че независимо от резултата от дебата за бюджета, ще се направи всичко необходимо за намирането на тези средства и ще се изпълнят поетите обещания към служителите на вътрешното министерство.

“В МВР неразплатени задължения към бизнеса няма. Неразплатено има единствено невърнато ДДС, това е най-големият проблем. Ако ние в момента дължим в момента на бизнеса и не върнем тези сериозни ДДС, това спъва бизнеса и не позволява инвестиционните програми”, каза още вицепремиерът. “За горива имахме проблем, но той беше решен”, добави Йовчев и обясни, че в бюджета има надценена приходна част. “Трябва да има предварителни консултации, преди да се прегласува бюджета. Консултациите трябва да са с браншови организации, социални групи и да се обмисли дали може да има и други решения”, смята той.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица