Свържи се с нас

Новини

25 години затвор за убиеца на продавачката от Ряховците

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Двадесет и пет години лишаване от свобода за извършено убийство получи мъж, с инициали Е.Г. от севлиевското село Ряховците. Присъдата по наказателното дело бе постановена днес, 23 юли, от петчленен състав на Габровския окръжен съд, председателстван от съдия Василева.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че за времето от 14,00 ч. до 15,00 ч. на 9 юли миналата година, в магазин за хранителни стоки на ул.”Опълченска” в с. Ряховците,  умишлено умъртвил 76-годишна жена от Габрово по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост, чрез нанасяне на множество удари с нож в областта на гърба и шията.

Видно от събраните по делото доказателства в деня на убийството подсъдимият отишъл в магазина да направи покупки. Докато го обслужвала възрастната жена, с която се познавали отпреди, му дала няколко житейски съвета. Подразнен от напътствията й мъжът първоначално я ударил със стъклена бутилка по главата, а след това взел намиращия се наблизо нож и започнал да й нанася удари. След престъплението напуснал магазина и укрил ножа.

За извършеното деяние и на основание чл.116 ал.1 т.6 предл. второ и трето във вр. с чл.115 от НК и при условията на чл.58а от НК подсъдимият Е.Д.Г. бе осъден на 25 години лишаване от свобода, което наказание да изтърпи при първоначален строг режим.
На основание чл.59 от НК съдът зачете като изтърпяване на наказанието времето, през което подсъдимият е бил задържани под стража, считано от 13 юли 2012 г.

Делото бе разгледано по реда на Глава двадесет и седма от НПК – Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция, без да се провежда разпит на свидетелите и вещите лица в съдебно заседание. Пред съдебния състав подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях. При постановяване на присъдата съдът ползва самопризнанията на Е.Д.Г. и доказателствата, които ги подкрепят събрани в досъдебното производство.

Съгласно разпоредбите на закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието на подсъдимия съдът е задължен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а от НК, като в конкретния случай замени първоначално определеното на Е.Д.Г. наказание доживотен затвор в лишаване от свобода в размер на 25 години.

Така определеното наказание съдът определи при превес на отегчаващите вината обстоятелства.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица