Свържи се с нас

Любопитно

Юбилейно издание на рали „Узана“ този уикенд (програма)

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Този уикенд, 22-23 юни, в курортен комплекс „Узана” ще се проведе 45-то юбилейно състезание по автомобилизъм, което ежегодно събира огромен брой зрители. Това съобщиха от Община Габрово.

Рали „Узана” е едно от най-старите състезания по автомобилизъм. В 45-тата му, юбилейнта година на старта ще застанат и 45 автомобила, а петима от водачите им са габровци.

„Надявам се да се получи една добра надпревара, а пилотите, които вече са се записали за участие, дават една добра гаранция за това“, сподели лидерът на „АРА Моторспорт“ Атанас Божилов, който е основен организатор на четвъртия кръг от Националния планински шампионат по автомобилизъм, в партньорство с БФАС, Община Габрово и СБА – Габрово.

Преди официалния старт автомобилистите ще бъдат поздравени от заместник-кмета на  община Габрово Климент Кунев. Официалното начало на първия манш ще даде Добромир Проданов председател на ПК по „Младежта и спорта“. Стартът е разположен в близост до училище „Д-р Тота Венкова” и е с надморска височина 840 м. Трасето с дължина 5 800 метра се намира по пътя гр. Габрово – местността Узана, а финалът е на надморска височина 1 500 м., до заслон „Дядо Георги”.

 

Програмата на шампионата предвижда:

 22 юни 2013 година  ( събота )
09.30 часа – 12.00 часа
– пл. Възраждане –  Административен и технически преглед на автомобилите – на площада през Общината
12.15 часа – първо заседание на спортните комисари
12.40 часа – Среща на Кмета на града със състезателите, брифинг
13.00 часа – Отвеждане на автомобилите до трасето
15.00 часа – Официална тренировка в три манша

23 юни 2013 година (  неделя )
09.00 часа
– Закрит парк на автомобилите (  в сервизния парк до старта )
09.30 часа – Официално откриване на състезанието ( на старта на трасето)
10.00 часа – Старт на І-ви манш
14.00 часа – Обявяване на резултатите, награждаване и закриване на състезанието – зад хотел „Импулс”

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„От Месамбрия до Несебър“ на шеф Мария Озтюрк в Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Преобладаващо мъжко присъствие на „Мама е добър шофьор“

Published

on

Четвъртото издание на атрактивното състезание „Мама е добър „шофьор“ се проведе в Градинката с мечето. На старта на импровизирания мотополигон застанаха 16 екипажа, като превес сред бебетата взеха момчетата – общо 12, съобщи Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово. Вероятно заради хладното време и по-нежната им физика в надпреварата участваха само четири малки госпожици.

Ентусиазираните майки преодоляха техничното трасе, което им предложи слалом между конуси, скоростни отсечки, 360-градусово завъртане и предизвикателството да повият бебе (кукла) в парка. Най-трудната част от маршрута се оказа краткият екотест, в който участниците трябваше да отговорят какво е компост, какво не се слага в него и кой материал се рециклира на 100 процента.

В оборудването на отборите видяхме както класически бебешки колички на четири колела, така и детски триколки, миниджип и комбинирана велоколичка. За разлика от предишни години този път в състезанието липсваха бабите и дядовците. Част от участващите бебета проспаха събитието, други закусваха по време на спринта, а трети искрено се забавляваха. Акцент в публиката беше мъжка четиричленна група, която се определи като неформално експертно жури на проявата.

Финалист стана мама Маргарита Франсъзова с 10-месечната Габриела. Те получиха грамота за първо място и продукти от козметична линия.

Второто място бе присъдено на мама Ивелина Иванова с Александър на 8 месеца, а трети се класираха мама Гинка Христова и 5-месечният Михаил. Те получиха ваучери за пазаруване от асортимента на детски стоки.

Награда получи единственият баща и рожденик в състезанието – Юксел Али с Кристиан на 1 годинка. Драматичен театър „Рачо Стоянов“ осигури покани за свои представления на мама Мария Велкова с 2-годишния Максимилиан – за най-атрактивно участие, и на мама Йоанна Коцева с Матей на 1 г. и 7 м. – за оригиналност.

Заместник-кметът Мария Йозова връчи специална награда от Община Габрово за най-малък участник на 4-месечната Катрин с мама Йоанна Куманова.

Всички, включили се в надпреварата, получиха вкусен акациев мед с розово масло, тениски и козметичен продукт.

Събитието „Мама е добър „шофьор“ е част от инициативите за Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември.

Община Габрово благодари на представителите на спонсорите – Ина Никова, Светослав Матеев, Илиян Иванов и Борис Денев, и Петко Койчев. Всички снимки от събитието можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Младежки случки „Срещу течението“ по коритото на Янтра

Published

on

Младежки случки „Срещу течението“ ни очакват на 22, 23 и 24 септември не къде да е, а в коритото на река Янтра.

Да, съвсем вътре, до водата! Мястото е между новия мост и мостът до Дома на хумора, а през трите дни на събитието ще се случат концерти, 3D мапинг, театър, Stand-up comedy, работилници за рисуване върху текстил и стъкло, училище за графити, състезание с тротинетки и колелета и още много забавни неща. Очаква ни и нещо сериозно – дискусия на тема „Независимост“.

В деня на Независимостта на България ще поговорим за това какво е да си независим и в исторически, и в личен план с актрисата Мартина Пенева и режисьора Ана Батева, чийто моноспектакъл „Аз победих“ ще видим след това.

Постановката е своеобразно продължение на „Мечтата на Наташа“, но проблемите на младите хора и желанието им да се движат срещу течението – същите.

На следващия ден темата отново е „Независимост“, но този път интерпретирана от инфлуенсъра Крис Захариев, който ще представи и модния си бранд „Храбър“.

И през трите дни ще има арт занимания. Работилниците са безплатни, но е добре да се запишете предварително, за да сте сигурни в своето участие.

Можете да го направите през следните линкове:

Формуляр за записване в „Зона за графити“
Формуляр за записване в „Зона за рисуване върху текстил“
Формуляр за записване в „Зона за рисуване върху стъкло“
Формуляр за записване в „Състезание с колелета“
Формуляр за записване в „Състезание с тротинетки“

И за финал, но не на последно място – концертите. Dj Set – Chill & Fresh, Anjay, група „Молец“, група „The Lefties“ и група „Спални места“.

Присъединете се към събитието във фейсбук на следния адрес и следете всичко през трите дни оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица