Свържи се с нас

Новини

И Мирослав Найденов обвини Цветанов в незаконно подслушване на министри на ГЕРБ

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

“МВР е следило и подслушвало всички министри от кабинета на ГЕРБ по нареждане на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов”. Това обяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов пред бТВ и призова Цветанов да се оттегли от предизборната надпревара и изобщо от политиката, съобщиха от Аргументи БГ.

Той каза, че в сградата на Министерския съвет членовете на правителството са се “оглеждали и ослушвали” и са си разказвали как са разбирали, че са подслушвани. “До един целият Министерски съвет е подслушван и следен незаконно”, каза Найденов.

По-малко от час след приключването на телевизионното участие на Найденов, прокуратурата го призова на разпит във връзка с разследването по сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев за незаконно подслушване в МВР.

Според Найденов целта е била да се направят профили на всички министри, така че да бъдат контролирани докато са във властта и след като бъдат отстранени. Той даде пример с отстранения от Борисов министър на икономиката Трайчо Трайков, който “беше контролиран преди и след отстраняването му, за да се знае какво ще направи”.

Найденов обаче оневини бившия си началник Борисов, който не е бил замесен в тази незаконна дейност и твърдял пред него, че не е възможно. През януари обаче премиерът беше казал, че не вижда нищо лошо в това да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции.

“Който премиер е имал доверие на всичките си министри, винаги е бил подвеждан. Министрите трябва да работят така, все едно са слушани и гледани”, беше заявил Борисов пред същата медия в началото на годината.

Днес Найденов разказа, че при срещата си с президента Росен Плевнелиев преди съставянето на служебното правителство двамата оставили телефоните си в съседно помещение. Като представител на изпълнителната власт не коментира дали са били подслушвани и депутатите от ГЕРБ.

Найденов обвини Цветанов, че е организирал дискредитирането му като политик. Той коментира започнатото от прокуратурата разследване срещу себе си за опит за намерение за даване на подкуп и за оказване на влияние при обществена поръчка, както той поясни. Сценарият беше направен така, сякаш са го направили БСП, това е моят прочит, каза Найденов. Обясни действията на държавното обвинение с думите: “Главният прокурор не може да направи друго освен да даде ход на това производство, когато някой чете на пресконференция такива дела и твърди, че има политическа протекция на министър”.

Бившият земеделски министър заяви, че делото в прокуратурата срещу него е започнато през 2009 г., но е оставено “спящо” с цел да бъде активирано преди избори. По думите му преди време той е подал сигнал до тогавашните главен прокурор Борис Велчев и шеф на ДАНС Цветлин Йовчев за опит на бившата шефка на фонд “Земеделие” Калина Илиева да го набеди.

Найденов предал на двамата аудиозапис от разговор между Илиева и неин подчинен, в който тя убеждавала служителя си да очерни министъра. Човекът обаче направил аудиозапис на разговора и го занесъл на Найденов, който пък информирал премиера Борисов и по негово нареждане – ДАНС и прокуратурата.

Сега Велчев и Йовчев трябва да обяснят на прокуратурата защо не е започнато разследване за опит за набеждаване на министър, каквото бях сигурен че се води, каза Найденов.

Бившият министър обяви, че от няколко дни семейството му е в чужбина, както на неговия приятел – бившия депутат Емил Димитров. Димитров изпрати семейството си в чужбина след като беше уличен в конфликт на интереси и “благодари” за това на Цветанов и Искра Фидосова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица