Свържи се с нас

Крими

Тихомир Петков е новият районен прокурор на Габрово

Published

on

Тихомир Петков встъпи в длъжност „административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Габрово на 14 март. Актът за встъпване в длъжност беше връчен от г-н Милчо Генжов – административния ръководител, окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Габрово.

Прокурор Петков е избран за длъжността с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 23.02.2022 г. Той има над 32 години юридически стаж.

Професионалната си кариера започва през 1989 г. като следовател в ОУ на МВР Габрово. Заемал е длъжностите „следовател“ в Окръжен следствен отдел – Габрово, „прокурор“, „заместник административен ръководител“ и „административен ръководител, районен прокурор“ на Районна прокуратура – Севлиево.

На 01.01.2021 г., след закриване на районите прокуратурите в градовете Севлиево, Трявна и Дряново, и обединяването им с прокуратурата в областния град, прокурор Петков встъпва в длъжност „заместник административен ръководител, заместник районен прокурор“ на Районна прокуратура – Габрово, която заема до 18.11.2021 г.

След това е определен да изпълнява функциите административен ръководител, районен прокурор на Районна прокуратура – Габрово до изборът му за титуляр на тази длъжност с решение на Прокурорската колегия на ВСС.

Магистратът е завършил висше юридическо образование през 1989 г. във Висш институт на МВР – София. Има придобит ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Катастрофа между джип и мотор край Габрово (снимки)

Published

on

Лек автомобил „БМВ Х6“ и мотор се удариха край Габрово, сигнализираха до „Габрово Нюз“ читатели на медията.

Пътният инцидент е станал днес, 10 август, около 18.00 часа на главния път, свързващ Габрово и Велико Търново, в района на разклона за село Донино.

В участъка е забранено изпреварването. И двете превозни средства са се движили в посока към старата столица. Най-вероятната причина е отнето предимство на моториста, поради неразрешен ляв завой на джипа, но това предстои да стане ясно. На място има екипи на полицията и се извършва оглед на местопроизшествието.

По непотвърдена информация при катастрофата е пострадал именно водачът на мотоциклета, който след настъпване на произшествието е бил транспортиран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Какво е неговото състояние тепърва ще бъде установено.

Движението на автомобили в района е временно затруднено, трафикът се регулира от полицаи, а колите изчакват на място, докато бъдат допуснати да преминат покрай ударените превозни средства.

Причините и механизмът на възникване на пътнотранспортното произшествие са в процес на установяване.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Съдят дряновец, държал археологически обети

Published

on

Окръжна прокуратура – Габрово предаде на съд жител на Дряново за това, че през месец октомври 2021 г. в с. Царева ливада, държал археологически обети, принадлежащи към балканския културно-исторически ареал, които не са идентифицирани и регистрирани по надлежния ред,  предвиден в Закона за културното наследство и Наредба № 1 за реда за извършване на идентификация на движимите културни ценности и за воденето на регистри за тях.

Деянието е квалифицирано по чл. 278, ал.6, предложение първо от НК. Предстои съдът да насрочи открито разпоредително заседание по делото.

Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК, обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

54-годишен разбра по трудния начин, че не трябва да си пие алкохол и шофира

Published

on

54-годишен мъж от севлиевското село Богатово се прости с шофьорската си книжка, след като бе засечен в нетрезво състояние зад волана.

Поредният пиян водач в региона бе хванат вчера, вечерта около 21.30 часа, на ул. „Великотърновско шосе“ в Севлиево.

Тогава за полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Волво В-50“, управляван от 54-годишния жител на Богатово.

Мъжът зад волана бил тестван за употреба на алкохол, а дрегерът отчел 1.22 промила.

54-годишният е бил задържан по реда на Закона за МВР, като срещу него е образувано бързо производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица