Свържи се с нас

Новини

Движението на 9 влака е отменено в област Габрово

Published

on

Движението на девет влака е отменено в област Габрово, заради пораженията от бурята тази нощ. Това съобщи за Агенция „Фокус” инж. Бисер Минчев, главен ревизор на национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ). Пет екипи на компанията работят от снощи по отстраняване на проблемите по контактната мрежа на железниците. Работи се в гара Трявна, в гара Плачковци, в междугарията: Царева ливада – Габрово, Царева ливада – Трявна, Трявна – Плачковци, Плачковци – Кръстец. Отсечката Царева ливада – Дъбово е поета от автобусен транспорт. Отсечката Царева ливада – Габрово вероятно ще бъде пусната до няколко часа, тъй като вече има подадено напрежение, обясни Минчев.
„Всички дървета, които бяха паднали и нарушили електрическия и строителен габарит, вече са почистени. Имаме сериозни проблеми по контактната мрежа при гара Трявна, където има счупен стълб. Старият стълб е отрязан и в момента се изправя нов. След това трябва да се закачи контактната мрежа, следва регулиране, което ще отнеме време. В гара Плачковци в момента се подменят две конзоли. Има счупени изолатори”, обясни Минчев.
Той очаква в рамките на късния следобед влаковото движение да бъде възстановено. „Предполагам, че ще се справим и преди 17.00 часа. Атмосферните условия в момента не затрудняват работата на екипите, няма вятър, не вали дъжд”, каза още Минчев.

Автор: Екатерина ПАНОВА
източник: Агенция Фокус

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица