Свържи се с нас

Новини

Премиерът даде старт на газификацията в Габрово

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов, заедно с кмета на Община Габрово Таня Христова и председателят на съвета на директорите на „Ситигаз България” ЕАД д-р инж. Александър Кожухаров запалиха символичната факла, работеща на природен газ, с което беше отбелязано свързването на Габрово с националната газопреносна система. Това стана факт на официална церемония, състояла се днес на площад „Възраждане“. Събитието беше уважено от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, областният управител Мариян Костадинов, народни представители, кмета на Севлиево и много общественици.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„С всеки ден обликът на Габрово се променя, въпреки предизвикателствата, пред които се изправяме. категоричната ми равносметка е, че въпреки трудните времена, в които живеем в Габрово започнаха да се случват важните неща – онези, които габровци отдавна заслужават. Днес поводът да сме заедно е и да говорим за една от най-изстраданите инвестиции. Тази, която повече от 20 години дължим на Габрово. Трудно е да изчислим пропуснатите в годините ползи, днес слагаме край на мъчителния и труден процес за нашия град и поставяме начало за нови възможности. Запалвайки символично факлата на природен газ даваме шанс на габровската индустрия да бъде по-конкурентна. Даваме шанс на габровци да живеят в чиста екологична среда. Намаляваме разходите за поддържане на публичните сгради. И ако ни се струва, че днес нещата се случват сякаш много бързо, то е защото са факт целенасочените и активни действия на държава, община и фирмата инвеститор. Искам да благодаря на всички, които работиха усилено за каузата газификация на град Габрово и повярваха в истинския му потенциал. Вярвам, че заедно пишем едни от най-важните редове на съвременната история на нашия град“, каза кметът Таня Христова.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Обещахме газификация. От централния газопровод до тук е доведена газта. Габровец да пропусне по-ниската цена за газа няма да има. Сигурно ще се включите всички“, заяви Бойко Борисов. Премиерът не пропусна да сподели пред габровци, че днес в Агенция „Пътна инфраструктура“ се отварят офертите за обходния път на Габрово, както и посъветва гражданите да проявят разум в неделя на предстоящия първи референдум от новата ни история. Министър-председателят пожела на всички да са живи и здрави и допълни, че се надява през месец март тази година да стартира обхода на Габрово с тунел под Шипка. „Ако имаме вашия глас през юли, така както ви се случват всичките неща с голяма радост ще открия и тунела под Шипка“, допълни още Борисов.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

След запалването на факлата на природен газ Премиерът инспектира инсталацията, която захранва сградата на Община Габрово със синьото гориво, след което отпътува към Севлиево, където присъства на представянето на договора за безвъзмездна финансова помощ за рехабилитация и разширение на водопроводната и канализационна мрежи на град Севлиево.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Пътен полицай в детската градина

Published

on

Инспектор Христофор Божинов разказа на малчуганите от габровската детска градина „Радост“ за професията „Пътен полицай“.

Униформеният служител гостува на група Мики Маус. Той разказа на децата за работата на пътните полицаи.

Представи униформата и отличителните ѝ знаци, както и помощните средства – палка, белезници, стоп палка и радиостанция.

Проведе и кратка беседа по безопасност на движението. Инспектор Божинов раздаде на малчуганите брошури със стихчета, свързани с пътната безопасност.

Децата от своя страна се бяха подготвили с тематични рисунки, които подариха на униформения служител.

Зареди още

Крими

Превантивна беседа за противодействие на телефонните измами

Published

on

Превантивна беседа, свързана с телефонните измами, се проведе в Трявна, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Габрово. Възрастни хора от пенсионерските клубове в общината се събраха в зала „Дръзновение“, където старши инспектор Марин Маринов, началник група „Криминална полиция“ при РУ Трявна, разясни основните схеми на телефонните измамници.

Той разказа и случаи от своята практика. Ст.инсп. Маринов подчерта, че „ало“ измамниците се стараят да научат информация за близките на потенциалната жертва, която след това използват срещу нея, за да може да я убедят да предаде определена сума пари.

Той призова възрастните хора в никакъв случай да не разказват на непознати за своите деца, внуци, близки. Обясни на възрастните хора как да реагират, когато непознати се опитат да ги убедят, че техни близки са причинили пътен инцидент; че имат нужда от средства за лечение или при други подобни сценарии.

Ст.инспектор Маринов разясни и за така наречените „фишинг измами“. Той отправил апел в никакъв случай да не споделят лични данни, данни на дебитни или кредитни карти, да не отварят съмнителни имейли.

На срещата присъстваха Даниела Маринова, заместник-областен управител и инж.Жасмина Лазарова, заместник-кмет на Община Трявна.

Превантивната кампания е инициирана от Областна администрация- Габрово и ОДМВР-Габрово. Тя ще продължи и през следващите дни.

В Севлиево тя ще се проведе на 27 февруари от 15.00 часа в клуб на пенсионера в ж.к.“Митко Палаузов“, на 28 февруари от 10.00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Любен Каравелов“ в Севлиево, на 6 март от 13:00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Юрий Венелин“ в Габрово, и на 7 март от 10.00 часа в Община Дряново.

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово обучи комитети и групи по условия на труд

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ-Габрово, съвместно с Института за социални и синдикални изследвания и обучения на КНСБ, проведе в електронна среда обучение на близо четиридесет представители на комитетите и групите по условия на труд в предприятия и организации от региона.

Традиционно и тази година лектори бяха директорът на дирекция „Инспекция по труда” със седалище Габрово Виолета Иванова и вицепрезидентът на КНСБ в направление „Социална защита, безопасност и здраве при работа. Справедлив зелен преход и екология” Огнян Атанасов.

Виолета Иванова запозна участниците с нормативните разпоредби, касаещи трудовата злополука, провеждането на инструктажи осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, контролът по спазване на трудовото законодателство и правомощията на контролните органи.

Огнян Атанасов представи националното законодателство по безопасност и здраве при работа, социалния диалог в областта на здравословните и безопасни условия на труд, рискове, свързани с безопасност и здраве при работа в сектор „Държавно управление”, предстоящият проект на социалните партньори в тази област, Националната кампания на КНСБ „Да спрем рака на работното място” и промените в европейското на националното законодателство.

За първи път трети лектор в обучението бе Габриела Гатева – психолог и психотерапевт, която запозна участниците със симптомите, фазите и начините за справяне със синдромът на бърнаут и представи случаи от своята практика.

Обучението се осъществи в съответствие с изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица