Свържи се с нас

Новини

Премиерът даде старт на газификацията в Габрово

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов, заедно с кмета на Община Габрово Таня Христова и председателят на съвета на директорите на „Ситигаз България” ЕАД д-р инж. Александър Кожухаров запалиха символичната факла, работеща на природен газ, с което беше отбелязано свързването на Габрово с националната газопреносна система. Това стана факт на официална церемония, състояла се днес на площад „Възраждане“. Събитието беше уважено от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, областният управител Мариян Костадинов, народни представители, кмета на Севлиево и много общественици.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„С всеки ден обликът на Габрово се променя, въпреки предизвикателствата, пред които се изправяме. категоричната ми равносметка е, че въпреки трудните времена, в които живеем в Габрово започнаха да се случват важните неща – онези, които габровци отдавна заслужават. Днес поводът да сме заедно е и да говорим за една от най-изстраданите инвестиции. Тази, която повече от 20 години дължим на Габрово. Трудно е да изчислим пропуснатите в годините ползи, днес слагаме край на мъчителния и труден процес за нашия град и поставяме начало за нови възможности. Запалвайки символично факлата на природен газ даваме шанс на габровската индустрия да бъде по-конкурентна. Даваме шанс на габровци да живеят в чиста екологична среда. Намаляваме разходите за поддържане на публичните сгради. И ако ни се струва, че днес нещата се случват сякаш много бързо, то е защото са факт целенасочените и активни действия на държава, община и фирмата инвеститор. Искам да благодаря на всички, които работиха усилено за каузата газификация на град Габрово и повярваха в истинския му потенциал. Вярвам, че заедно пишем едни от най-важните редове на съвременната история на нашия град“, каза кметът Таня Христова.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Обещахме газификация. От централния газопровод до тук е доведена газта. Габровец да пропусне по-ниската цена за газа няма да има. Сигурно ще се включите всички“, заяви Бойко Борисов. Премиерът не пропусна да сподели пред габровци, че днес в Агенция „Пътна инфраструктура“ се отварят офертите за обходния път на Габрово, както и посъветва гражданите да проявят разум в неделя на предстоящия първи референдум от новата ни история. Министър-председателят пожела на всички да са живи и здрави и допълни, че се надява през месец март тази година да стартира обхода на Габрово с тунел под Шипка. „Ако имаме вашия глас през юли, така както ви се случват всичките неща с голяма радост ще открия и тунела под Шипка“, допълни още Борисов.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

След запалването на факлата на природен газ Премиерът инспектира инсталацията, която захранва сградата на Община Габрово със синьото гориво, след което отпътува към Севлиево, където присъства на представянето на договора за безвъзмездна финансова помощ за рехабилитация и разширение на водопроводната и канализационна мрежи на град Севлиево.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица