Свържи се с нас

Новини

„Лаборатория за родители” кани на срещи родители на деца аутисти

Published

on

Център за приобщаващо образование кани родители на деца от аутистичния спектър на две срещи, които ще се проведат на 12 и 13 октомври в Център за обществена подкрепа (адрес: гр. Габрово, пл. Възраждане № 3 (Сградата на Община Габрово), страничен вход на зала Възраждане, ет.2).

В петък (12.10.2012 г.) от 18:00 – 20:00 – тема на срещата ще бъде Ролята на родителя – родителят като терапевт и ко-терапевт при подкрепа на деца от аутистичния спектър (споделяне на опит от логопед и представяне на методи за подкрепа на децата у дома), а в събота (13.10.2012 г.) от 10:00 – 12:00 – Какво е да си родител на дете от аутистичния спектър – общ разговор с други родители и психолог за споделяне на предизвикателства, опит и цели. По време на тези срещи родителите ще имат възможност да изразят желанието си за участие в индивидуални консултации с логопед и психолог, които ще се проведат в на 26 и 27 октомври 2012г.

“Лабораторията за родители” има за цел да подкрепи и да бъде в помощ на родители на децата със специални образователни потребности от община Габрово, които търсят начини и идеи за по-пълноценна подкрепа на своите деца. Под формата на неформални срещи, тренинги и консултации, Лабораторията ще предоставя на родителите полезни практически съвети за приобщаване на децата в учебния процес в училище и в детските общности на връстници – в училище, в квартала, по интереси, както и за подкрепа в семейството.

 Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Любопитно

New Coffee World в Габрово

Published

on

New Coffee World отвори врати в Габрово. Най-новата кафетерия от известната верига се намира в центъра на областния град, на ул. „Априловска“ 4, точно до двата моста.

В заведението можете да се насладите на прекрасно кафе в компанията на домашна бисквита или чудесно приготвени сандвич-кроасани, шоколади, различни видове италиански сладоледи, чудесни и различни чайове.

Освен, че можете да се потопите в света на кафето, в New Coffee World ще откриете още богат асортимент от висококачествени кафета: кафе на зърна, мляно кафе, кафе капсули, хартиени дози, инстантно кафе, кафемашини, аксесоари, уникални насипни и пакетирани чайове, които да обогатите с вкусни предложения и изкушения.

В приятната и комфортна обстановка, тук ще ви посрещне екип от професионалисти, отдаден на мисията да отговори на Вашите очаквания и предложи най-доброто за Вашето вкусово предпочитание!

Работното време на New Coffee World, през делничните дни от понеделник до петък, е от 08.30 – 18.30 часа, а в събота и неделя от 10.00 до 16.00 часа.

Заповядайте! New Coffee World ви очаква с топло кафе, комплименти, приятни изненади и много положителни емоции!

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово подари мартеници на социален дом

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово и тази година подари мартеници на хората от Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в града.

Областният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова зарадва всички потребители и служители на социалната услуга. В духа на традициите на Баба Марта, тя пожела най-вече здраве, късмет и повече поводи за усмивки.

Регионалният съвет и домът си сътрудничат от години. Освен, че служителите са членове на синдиката, домът е партнирал няколко пъти по проекти на КНСБ, а преди време синдикалисти от региона освежиха дворното пространство на социалната институция.

Синдикалистите са категорични, че и занапред ще продължат доброволческите инициативи в региона, защото е важно да не забравяме хората в неравностойно положение и защото понякога малките жестове носят истинската радост.

Зареди още

Новини

Румен Радев ще участва в тържествата на Шипка за 3 март

Published

on

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в тържественото отбелязване на Националния празник 3 март, съобщиха от прессекретариата.

В празничния 3 март, неделя, от 11.30 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще отдаде почит пред паметта на българските опълченци и воини, загинали за свободата на България на връх Шипка.

Държавният глава ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 11.50 часа президентът ще произнесе слово.

От 18.30 часа на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

По-късно президентът ще бъде домакин на традиционния официален прием по случай Националния празник 3 март в Централния военен клуб в София.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица