Свържи се с нас

Икономика

Инспектори съдействаха за изплащане на близо 1,5 млн.лева забавени заплати

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За първите 9 месеца на годината, след намеса на инспекторите от Дирекция „Инспекция по труда” – Габрово са изплатени забавени трудови възнаграждения на работници и служители в размер на 1 499 515 лева. Данните съобщи директорът на институцията Димитър Димитров.

За деветмесeчието на 2012 година инспекторите са извършили  1107 проверки, като за третото тримесeчие техния брой е 378 броя. Най честите нарушения от постъпилите сигнали и жалби са за неизплатени трудови възнаграждения и обезщетения, проблеми с прекратяване на трудовите правоотношения, работното време, заплащане на положен извънреден труд, както и заплащане на положен труд в празнични дни. Благодарение своевременната намеса на инспекторите от дирекцията, в по голямата си част проблемите са решени.

За периода са били проверени 935  предприятия, като  233 от тях са проверени за първи път. От началото на годината до сега са констатирани 4974 нарушения, като констатираните нарушения за третото тримесeчие  на годината са 1485 броя.

В резултат на извършените през деветте месеца на 2012 година проверки и с цел отстраняване на констатираните нарушения инспекторите по труда са приложили 4866 принудителни административни мерки. От тях дадените задължителните предписания са 4826;  спрените машини и съоръжения са 31; спрените незаконни нареждания са 4; отстранените работници са трима.

Установените работещи без трудов договор или без връчено уведомление са 57 броя за деветте месеца на годината. Извършените съвместни проверки с представители на други контролни органи и синдикати са: с представители на МВР – 14 проверки, с представители на НОИ – 3 проверки, с представители на НАП – 10  проверки, с представители ДНСК – 1 проверка, с представители на ИДТН – 15 проверки, с представители на синдикати – 21 проверки и с представители на работниците и служителите – 62 проверки.

35 са регистрираните колективни трудови договори /КТД/ и анекси към тях. За посочения период са възстановени  8 броя изгубени трудови книжки. За деветте месеца на 2012 година са дадени консултации общо 2291 броя, в това число: в приемни 1077 броя и са дадени консултации при проверки – 1214 броя.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

НАП напомни: В ход е програмата за подкрепа с оборотен капитал!

Published

on

От габровския офис на НАП информират, че е в ход трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси. Крайният срок за кандидатстване по програмата изтече на 22 юни 2021 г. До момента са изплатени 48 725 лева на 30 фирми, регистрирани в местния офис на Агенцията и кандидатствали във фаза 3 на програмата.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

От началото на програмата над 896 000 лева безвъзмездна финансова помощ от Националната агенция за приходите са получили фирми, регистрирани в офиса на НАП в Габрово. Помощта е за засегнати от временните противоепидемични мерки и е била разпределена между 111 дружества и фирми, чиито заявления са отговаряли на критериите и са били одобрени по програмата за подкрепа с оборотен капитал. В

национален мащаб изплатената от НАП помощ надхвърля 131 милиона лева.

Повече информация за отпусната безвъзмездната финансова помощ, кандидатите могат да намерят в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“, в сайта на приходната агенция.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на infocenter@nra.bg и на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

„Еврохим Груп“ търси работници/чки

Published

on

„Еврохим Груп“ ООД търси да назначи отговорни личности на следните длъжности:

1. Машинен оператор – пералня
Задължения:
– Осъществява целия процес по сортиране, подготовка за изпиране/разпределяне по вид и състав на бельото/ и същинско пране на бельо.
– Зарежда пералните машини с подходящите препарати.
– След приключване на перилния процес, разпределя бельото за последваща операция по сушене.
– Следи непрекъснато за качеството на изпраното пране.

2. Машинен оператор – сушилня
Задължения:
– Зареждане на сушилните с пране.
– Следи за правилното протичане на процеса по сушене на бельото.
– Разпределяне на изсушеното бельо за последваща обработка – гладене и опаковане.

3. Оператор гладачна машина /каландър/
Задължения:
– Извършва процеса гладене на бельо на специална машина /каландър/.
– Следи непрекъснато за правилното протичане на процеса по гладене и сгъване на бельото.

Изисквания за 3-те длъжности:
– Средно образование.
– Сръчност, прецизност и лоялност.
– Отговорно отношение към поставените задачи и желание за работа.
– Работа в екип.

Ние предлагаме:
Работа с дългосрочен ангажимент и много добри условия на труд.
Заплата: от 800.00 до 1 000.00 лв (Нето)

Ако нашето предложение за работа представлява интерес за Вас, моля да се свържете с нас на тел.: +359898532882.

Всички Ваши лични данни, предоставени в процеса на кандидатстването Ви за работа, ще бъдат третирани при стриктно спазване на изискванията на ЗЗЛД.

Зареди още

Икономика

Бензиностанция DP набира персонал

Published

on

Бензиностанция DP – село Янковци набира обслужващ персонал за няколко обособени позиции. Осигурено е мотивиращо заплащане, трудов договор, социални осигуровки.

Фирмата предлага обучение и възможност за кариерно израстване. Работното време е на смени, от 06.00 до 14.00 часа и от 14.00 до 22.00 часа, с един почивен ден.

Тези, които проявяват интерес към обявата, могат да позвънят за повече информация на тел.: +359879265669.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица