Свържи се с нас

Новини

Топлина в сърцата и светлина в душите на среща в ПИЦ „Узана”

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

За втори път тази година Посетителски информационен център “Узана” ще бъде домакин на членовете на Сдружение „Пациенти с онкологични заболявания и приятели“. Новината съобщиха от Община Габрово.

Тези от тях, които не са имали възможност да бъдат на първата среща, сега ще се присъединят към зелените идеи и общуването с природата.

Преобладаваща част от членовете на сдружението са жени и може би това не е случайно. Поначало призвани да създават живот и да съзидават в живота, дамите имат желанието тази среща сред природата да се превърне в споделено екологично съ-творяване и традиция. С помощта на специалистите от Посетителски информационен център „Узана” те ще изработят екологични торбички от плат, за да популяризират идеята за намаляване употребата на така вредните полиетиленови „сакчета“. Програмата на събитието предвижда още собственоръчно изработване на екосвещи от чист восък, с които метафорично ще споделят посланието си за светлина в душите на хората, повече доброта и съпричастие.

Забързани и улисани в дребните теми на ежедневието, много често пропускаме важни и ценни неща. И обикновено трябва да се случи нещо извънредно и лошо с нас, за да се спрем, за да се сепнем и да видим, да почувстваме, да размислим за истинските и стойностни неща в живота си. И – да подадем ръка на другите. Затова с изработените неща дамите, участнички в творческата среща на Узана, ще направят изложба-базар, събраните средства от която ще бъдат предназначени за общността.

Изложбата-базар ще се състои на 11 ноември в клуба на сдружението, който се намира на ул. „Македония” № 1. Датата не е избрана случайно. 11 ноември е денят за почит на Св.Мина, който е и патронен празник на сдружението. На този ден се навършва една година от откриването на клуба, където могат да се събират и споделят общ живот членовете, самото сдружение е създадено през 2006 г.  Закрилник на семейството, християнският светец често е свързван с надеждите и молитвите за здраве и чудотворно изцеление, за помощ  в тежък момент. Нека всички габровци се чувстват поканени на този свят ден в клуба на сдружението, за да споделят празника и подкрепят с щедростта си топлината в сърцата и светлината в душите на гостоприемните домакини.

Творческата среща на членовете на Сдружение „Пациенти с онкологични заболявания и приятели“ в местността Узана се реализира благодарение на подкрепата на Община Габрово със средства от Програма за развитие на туризма за 2012 г.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица