Свържи се с нас

Новини

Министър Дончев и кметът на Севлиево откриха парк „Казармите”

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Вчера Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов откриха официално парк „Казармите” в Севлиево. На събитието присъстваха още народните представители, областният управител Мариян Костадинов, председатели на общински съвети, кметове и зам.-кметове, информираха от местната общинска администрация.

„Това място беше известно като „Севлиевските казарми“, със своя 9-ти артилерийски полк, участвал в Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни. 120 години по-късно, за Севлиевските казарми се говори като за един от най-големите новоизградени паркове.”, сподели кметът Иванов. Градоначалникът добави още, че паркът е атрактивно място за забавление, което всеки трябва да пази като свое.

Министър Дончев не скри вълнението си, като сподели, че за него това е много особено място,  защото  в Севлиевските казарми е „търкал“ войнишкия нар три месеца. Благодарности бяха изказани на всички, които имат заслуга за създаването и реализирането на проектната идея. Министърът подчерта значимостта на парка и припомни на севлиевци колко важно и ценно е приятното прекарване на свободното време с любими хора, приятели и познати.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Всички присъстващи станаха свидетели на нестандартно шоу – изстрелването на ракети от представители на местния клуб по авиомоделизъм. Танцовият ансамбъл при читалище „Развитие – 1870” с ръководители Веселка и Йордан Йорданови зарадваха всички с майсторското изпълнение на шопски танц. Празникът продължи в Детския кът със забавни игри за малки и големи.

Паркът е изграден по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие”, в размер от близо 3 милиона 609 хиляди лева и съфинансиране от общинския бюджет в размер от около 191 хиляди лева. Теренът от 130 000 декара, върху който се намира парк „Казармите“ днес, е дарен на Община Севлиево от Министерството на отбраната. Сега там са оформени детски кътове, места за пикник, зелени площи и парково обзавежданe. А за да бъде още по-приятен престоят на посетителите в парка, Община Севлиево осигури безплатен достъп до интернет.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица