Свържи се с нас

Новини

Закопчаха дряновеца „Дебелан“ и престъпна група за взломни кражби

Петимата са криминално проявени, на двама от тях е наложена мярка за задържане до 72 часа. В операцията са участвали и криминалисти от СДВ

Published

on

снимка: Пресцентър - МВР

снимка: Пресцентър – МВР

Криминалисти на Областната дирекция на МВР – Велико Търново задържаха петчленна престъпна група извършила множество взломни кражби от жилища и офиси в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Петимата били засечени в петък на разклона за с.Момин сбор, по пътя В.Търново – София, непосредствено след поредния им удар – счупили секретен патрон на входната врата на жилище в старата столица и отмъкнали 150 лв. и близо 30 грама златни накити. Четиримата от тях са от София, а техният съучастник – от Дряново, всичките са с множество криминални деяния.

32-годишният И. С., известен с прякорите Ушатия и Ключаря, е регистриран и осъждан за кражби и притежание на наркотични вещества, а към момента изтърпявал наказание „пробация“ за срок от 7 месеца за кражба. 33-годишният Р.П. – Млекаря също е излежавал присъди за кражби, регистриран за грабеж и управление на МПС без шофьорска книжка с изпитателен срок на предишна присъда „лишаване от свобода“ за кражба. Присъди за кражби и грабежи са излежавали и К. П. /34 г./ – Големия Млекар, В.К. /38 г./ и Г.Т. – по прякор „Дебелан“ от Дряново.

Групата се  придвижвала с два леки автомобила – „Ланча“ и „БВМ 318“. При извършените претърсвания и обиски на място криминалистите намерили златните накити, откраднати при последния им набег, мобилни телефони и сим-карти, множество инструменти за  взломяване и за отключване на входни врати и заключващи механизми.

В операцията се включили и колегите им от СДВР, които предприели претърсвания в обитаваните от групата адреси на територията на столицата.

Процесуално-следствени действия са извършени и в района на Дряново. Оттам са иззети множество приспособления  за взломяване и отключване на патрони на входни врати, ножици за арматурно желязо, мобилни телефони, сим-карти и пластики от карти, 5 ръчни часовника, 2 преносими компютъра, 2 видеокамери, 2 цифрови фотоапарата и 3 радиостанции.

По случая в РУП – В. Търново е започнало досъдебно производство.  К. П., Г. Т., И. С. и Р. П. са привлечени в качеството на обвиняеми. След като К. П. и Г. Т. се признали за виновни, им е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

И. С. и Р. П. са задържани за срок до 72 часа, като е внесено искане в Районния съд във В. Търново за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Един от обвиняемите е показал апартаменти във Велико Търново, от които групата е извършила взломни кражби за времето от края на август до този момент. Сред откраднатите вещи са предимно златни накити, поясняват от областната дирекция. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на групата продължава.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица