Свържи се с нас

Новини

Габровската полиция на крак за първия учебен ден

Published

on

Гичо Гичев, Камен Дянков © Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Гичо Гичев и Камен Дянков © Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Засилено полицейско присъствие ще има за първия учебен ден около всички училища, детски градини, натоварени и опасни пътни участъци, кръстовища и пешеходни пътеки в област Габрово. Освен сектор „Пътна полиция“ в началото на учебната година, целият униформен състав на полицията ще вземе участие. Това съобщи  днес началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР – Габрово комисар Гичо Гичев.

Изпълняват се поредица от подготвителни мероприятия, а също така след започване на учебната година на други такива. Служители на областната дирекция на МВР са провели срещи представители на Регионалния инспекторат по образованието, с кметове на общини, директори на училища, с цел набелязване на съвместни действия по организиране началото на новата учебна година и недопускане на нарушения на обществения ред.

На места вече са организирани и проведени проверки на сградите на училищата и детските градини, с цел даване на предписания за подобряване на тяхната физическа защита и недопускане на нерегламентирано проникване в тях. Също така ще бъдат проведени срещи с ръководствата на охранителните фирми пазещи училищата и детските градини, като се обърне внимание при провеждането на инструктажите на охранителите да се следи за лица със съмнително поведение в и около обектите.

Ще бъдат извършвани и системни проверки в питейни и увеселителни заведения по отношение спазване на изискванията за пребиваване на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на тях. В момента е активизиран контролът върху магазините в близост до учебните заведения за недопускането на продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца.  Създадена е организация за противодействия свързани с разпространение на наркотични вещества в районите на училищата, като се провеждат периодично полицейски операции.

В периода от 17-ти септември до 31 октомври полицейски служители ще присъстват районите на училищата, с цел предотвратяване на произшествия  с деца и юноши по време на отиване и връщане на децата от учебни занятия, допълни комисар Гичев.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица