Свържи се с нас

Новини

В Габрово 440 първолаци ще прекрачат училищния праг

Published

on

Георги Маринов © Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Георги Маринов © Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Приблизително 10 000 ученика на територията област Габрово ще започнат учебните занятия на 17 септември. От тях  над 850 ще бъдат първокласниците, като броят им за град Габрово е 440. Данните съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Георги Маринов на пресконференция в Областната дирекция на МВР – Габрово.

Всичките 40 учебни заведения в Габровско са в готовност за започване на новата учебна година. Няма затруднения към днешна дата за начало на учебната година по отношение ремонтите. Приключени са всички допълнителни ремонтни дейности и ако все пак някъде има такива, съответно ще бъде създадена безопасна среда, увери началникът на Инспектората.

„Един от приоритетите в дейността на детските гради, училищата и обслужващите звена е формиране на знания и умения на децата за превръщане на тези знания и умения в поведение. Това означава поведение за самосъхранение, отговорност и дисциплина на пътя, което води до повишаване на пътната им култура. С първите родителски срещи и в първия Час на класа, който ще имат децата след откриването на учебната година, ще се акцентира за повишено внимание. Ще бъде избран съвместно с родителите най-безопасният маршрут за прибиране от училище до дома и обратно. Смятам, че съвместните действия на образователните с останалите институции водят до познания, които са необходими, за да може учениците в училище да получават максимално и прозрачно информация“, допълни Георги Маринов по отношение безопасността на движение на децата.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица