Свържи се с нас

Новини

Габрово посреща участниците в колоездачната обиколка на България

Град Габрово ще бъде домакин на третия етап от 62-ата международна колоездачна обиколка на България на 10 и 11 септември 2012 г.

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Желязната колона от 22 отбора в етапа Троян – Габрово се очаква да пристигне в града днес около 17.30 часа. Колоездачите ще бъдат посрещнати на пл. „Възраждане”, където на специална церемония от 18.00 часа, заместник-кметът Климент Кунев ще награди призьорите,  съобщиха от Община Габрово.

По традиция ще бъдат връчени и четирите фланелки: жълта /за временен водач в генералното класиране/, зелена /за най-добър катерач/, виолетова /за най-активен състезател/ и бяла /за най-млад участник, заел най-предна позиция в генералното класиране до момента/.

Маршрутът, по който ще преминат колоездачите, ще бъде с навлизане в Габрово от Севлиево и по ул. „Стефан Караджа”, ул. „Емануил Манолов”, ул. „Чардафон”, ул. „Македония”, бул. „Априлов” /от Централна поща в посока Драматичен театър/, ул. „Юрий Венелин”, ул. „Скобелевска”, финал – пл. „Възраждане”.

С оглед обезпечаване на необходимия ред и сигурност за участниците и гостите, в изброените участъци ще бъдат наложени временни ограничения на транзитното и локално движение на всички превозни средства. От 17.00 часа до преминаване на колоездачната колона, движението по изброените улици и странични пресечки ще бъде спряно. Таксиметровата пиаца в района на Драматичен театър „Рачо Стоянов” ще бъде затворена в 16.00 часа. Очаква се движението в централната градска част да се нормализира около 19.00 часа.

В 15.30 часа на следващия ден, 11 септември, на площад „Възраждане” ще бъде даден официално стартът на четвъртия етап Габрово – Трявна. Колоездачите ще потеглят по бул. „Априлов” /от Централна поща/, пл. „Възраждане”, ул. „Брянска”, ул. „Христо Смирненски”, великотърновско шосе, главен път Габрово – Велико Търново. Ограниченията в този ден ще бъдат въведени от около 15.00 часа и ще важат до изтегляне на колоната.

На 12 септември, по време на петия етап /Трявна – Стара Загора/, за времето от 15.30 часа до изтегляне на колоната през прохода Шипка, ще бъде преустановено движението по маршрута: Трявна – с. Жълтеш – Габрово – пл. „Бичкиня” – бул. „Столетов” – изход по посока връх Шипка.

С цел недопускане на пътни инциденти, от Областната дирекция на МВР – Габрово призовават участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица