Свържи се с нас

Новини

Правителството оцеля за пети път

Published

on

снимка: livenews.bg

Правителството остава. От гласувалите 210 депутати на вота на недоверие към правителството “Борисов” 72-ма народни избраници гласуваха “за”, 136 “против” е 2 “въздържал се”.

Парламентарната група на ГЕРБ беше в пълен състав и като един гласуваха “против” падането на правителството. От БСП присъстваха 38, вместо 40 колкото е цялата им група, и като вносители бяха “за” вота на недоверие. ДПС се включиха с 33 гласа (от 35) “за” падане на правителството. Още един независим глас се включи в тази група, която поиска оставката на Борисов и целия кабинет. От останалите независими депутати 20 бяха “против” вота, а 2-ма се въздържаха.

Депутатите от Синята коалиция и от “Атака” въобще не участваха в гласуването. С това те се опитаха да се разграничат както от правителството, така и от опозицията.

Пръв след гласуването на вота на недоверие се изказа председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той заяви, че в последните 10 г. е имало министри, които не изтрезняват, а други закусват и си пият кафето с престъпници. С тези обвинения Велчев защити подкрепата на цялата си група към своето правителство.

След него депутатът от БСП Мая Манолова пожела следващият вот да не се гласува в пленарна зала, а на Орлов мост, където преди месец имаше масови протести срещу лобистки поправки в Закона за горите.

“Този вот беше безсмислен”, заяви пред репортерите извън пленарна зала вътрешният министър Цветан Цветанов. Така той повтори думите си, изказани в пленарна зала по време на дебата за вота от вторник. Той заяви, че е доволен от получения резултат,

Премиерът Бойко Борисов не присъстваше на гласуването. В залата бяха вътрешният министър Цветан Цветанов, военният Аню Ангелов, външният – Николай Младенов, строителният министър Лиляна Павлова и правосъдният министър Диана Ковачева.

АргументиБГ

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица