Свържи се с нас

Новини

„ФК Дърт пръч“ и „Млада булка“ в габровския турнир от „Каменица ФЕНкупа`2012“

Published

on

82 отбора се записаха за квалификациите в Габрово от 10-то издание на най-големия футболен турнир за любители у нас „Каменица ФЕНкупа“, информира спортният сайт  sport-gabrovo.com.

Това стана ясно на техническата конференция, която се проведе в спортна зала „Орловец“. И тази година не липсват колоритни имена на отбори, като „Лелята на Гошо“, „Онез от ей там“, „Дебелия балет“, „Общинските бикове“, „ФК Дърт пръч“, „Патериците“, „Млада булка“ и др. От регистриралите се 82 отбора, 14 ще се класират директно за полуфиналния турнир, който ще се състои на 28 – 29-ти юли. Кои ще бъдат те, ще реши жребият. Той ще бъде теглен служебно и ще бъде поместен на официалната страница на турнира www.kamenitzafanclub.comнай-късно в сряда. Останалите 68 отбора ще трябва да изиграят по един квалификационен мач, за да бъдат отсяти още 34 тима за полуфиналния турнир. Срещите ще бъдат тази събота – 7-ми юли и ще започнат в 8.30 сутринта.

За участието си в квалификациите отборите трябва да носят списък, съдържащ трите имена и ЕГН на състезателите, според извършената интернет регистрация; Лични карти на всички състезатели от отбора, които се представят при поискване координатора на турнира и след потвърждаване на съответствието на данните с въведените при интернет регистрацията се връщат на състезателите; Документ за предсъстезателен медицински преглед на играчите, с вписана дата и място на прегледа, име на лекаря и печат на здравното заведение, който е валиден при условие, че е извършен не по-рано от три дни преди началото на турнира; Декларация, подписана от всеки състезател, за освобождаване от отговорност на организаторите, при евентуални възникнали здравословни проблеми по време на участие в турнира, според образец, който се намира на официалната интернет страница на „Каменица ФЕНкупа“.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица