Свържи се с нас

Новини

За седмица – 26 акта за без колан

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

26 акта са съставени на шофьори, при проверени общо 1 131 превозни средства от  Пътна полиция за периода от 4 юни до  10.06.2012 година на територията на област Габрово. Това сочат данните изнесени от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово. Най-многобройните нарушения на пътя са за превишена скорост, като санкционираните са 137.

Констатираните нарушения на Закона за движението по пътищата са 398 , за които са съставени 133 акта и са наложени 242 глоби с по фиш. Наказани за неправилно изпреварване са осем, а само един  шофьор е отнел предимството на пешеходец за изминалата седмица. Спипаните да управляват МПС под влиянието на алкохол през последната седмица са 11.

На територията на областта са обслужени 15  пътни инцидента.  От движение са спрени четири автомобила. Санкционирани  са и шестима пешеходци  за извършени от тях нарушения, като броят на тези нарушения за предходната седмица са с 4 повече.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Капачки за бъдеще ще се събират тази неделя в Габрово

Published

on

Тази неделя, 21 април, за пръв път в Габрово, ще се събират капачки към националната кампания на „Капачки за бъдеще“. Инициативата ще се реализира пред спортна зала „Орловец“, от 10.00 до 15.00 часа.

Организаторите призовават капачките да бъдат пресипани в туби или чували, за да е по-лесно за доброволците, които ще са на терен.

Освен пластмасовите капачки, ще се приемат и алуминиеви кенчета. По време на кампанията, може да си изберете и нещо от мини базара, средствата от който също ще бъдат предадени за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения.

Кампанията „Капачки за Габрово“, достигна своята цел, с обещанието към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ Габрово и предава щафетата на Капачки за Бъдеще. Като обещава, ежегодно да се включва в двете национални кампании на Капачки за Бъдеще, през пролетта и през есента.

Организатори на Кампанията в Габрово са : Спасителен клуб за Бъдеще – Стара Загора и Капачки за Габрово – Group.

Зареди още

Новини

Търсят решения на ВиК и инфрастуктурни казуси в Добромирка

Published

on

По молба на кмета на с. Добромирка Тихомир Ганев, Областният управител на Габрово Мария Башева организира среща с управителя на „ВиК“ ООД – Габрово инж. Владимир Василев и директора на Областно пътно управление- Габрово инж. Деян Георгиев. Тя се проведе в кабинета на областния управител, а поводът бяха споделените ВиК и инфраструктурни проблеми в населеното място.

Около 500 метра вътрешна водопроводна мрежа ще бъде подменена с финансиране от Инвестиционна програма на „ВиК“ ООД – Габрово за 2024 г. – това информира инж. Василев.

Взето бе и решението да бъде прекъснато водоподаването на абонатите с просрочени задължения към дружеството, със съдействието на ОДМВР- Габрово.

Целта на тези мерки е да се подобри водоподаването в населеното място, където през летните месеци има режим на водата.

Областният управител изпрати и писмо до „Държавна консолидационна компания” ЕАД и Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“ със запитване за сроковете за въвеждане в експлоатация на язовир „Студен кладенец“, намиращ се в землището на село Добромирка, и язовир „Агатово“ – в землището на село Агатово, община Севлиево.

През юни 2023 г. Междуведомствена комисия, назначена от областен управител Габрово, извърши планирана проверка на язовирните стени и съоръжения към тях, която установи, че и двата язовира са с приключили строителни дейности и са поддържани в изправно техническо и експлоатационно състояние, но не са въведени в експлоатация.

По отношение на проблемните участъци по Републиканската пътна мрежа, инж. Деян Георгиев разясни, че по сключен договор с „Автомагистрали“ ще бъде извършено трайно укрепване на деформациите по пътното платно на участък от 800 метра.

Зареди още

Култура

Концерт-спектакъл „Балетни мечтания“

Published

on

В Международния ден на балета- 29 април, Танцова школа „Лиана“, студентите от специалност „ Съвременна хореография“ с ръководител проф. д.н Анелия Янева жителите на Габрово с концерт-спектакъл “Балетни мечтания“.

За пръв път в града на Рачо Ковача ще гостуват докторанти от Китай, които също ще се включат с изпълнения.

Събитието е под егидата на Областния управител на област Габрово и ще се проведе в зала „Възраждане“ на 29 април, понеделник, от 18.30 часа. Един неповторим спектакъл с феерия от цветове, движения и звук- това обещават организаторите.

Билетите ще са в продажба в деня на събитието. Повод за концерта е 20-годишнината на Танцова школа „Лиана“ и 10- годишнината от създаването на специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица