Свържи се с нас

Любопитно

Над 2 милиона лева джакпот чака в ТОТО 2

Published

on

снимка: poligraff.net

2 132 000 лева във второ теглене на 6/49 очакват участниците за четвъртък, съобщиха от тотализатора. Вчера се проведе 6-ият за тази година специален тираж № 36 на играта „6 от 49 – ТОТО 2 на Български спортен тотализатор по случай Деня на храбростта и Българската армия. Български спортен тотализатор, съвместно с Министерството на физическото възпитание и спорта и със съдействието на Министерство на орбазованието, младежта и науката, провежда 14 специални тиража през 2012 г. Част от набраните средства ще бъдат разпределени за изграждане на спортни съоръжения в 14 училища в страната с най-много интегрирани деца със специални образователни потребности. Десет от специалните тиражи традиционно са в последната неделя на всеки месец.

Общо 2 622 000 лева от игрите на Български спортен тотализатор ще имат шанса да спечелят участниците в четвъртък, 10 май. Джакпотите в игрите 6/49 и 6/42 ще продължат да се трупат, след като и във вчерашния тираж късметлийските комбинации не бяха уцелени от тото играчите.
Печелившите числа в първо теглене на 6/49 бяха 7, 8, 10, 11, 23 и 35. Те обаче не бяха маркирани в 255 650-те фиша, попълнени за тази игра на стойност 1 005 442 лева. Така за следващия тираж сумата в това теглене ще достигне 431 000 лв. Във второ теглене на същата игра късметлийската комбинация беше 15, 17, 20, 22, 28 и 29, но и тя остана неразгадана от участниците. Така за следващото теглене на тиражите джакпотът ще скочи до 2 132 000 лева.
Атрактивна ще бъде в четвъртък и сумата в играта 6/42. Печелившата комбинация в играта днес беше 4, 5, 13, 19, 29 и 34. А джакпотът в 6/42 за четвъртък ще бъде близо 59 000 лева.

Специалният шести тираж донесе късмет на участник от град София, който спечели голямата награда в играта „Втори ТОТО шанс“ – луксозен лек автомобил Оpel Insigniа.

АргументиБГ

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 0887555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейва на 5 декември

Published

on

Коледната елха и празничните градски светлини в Трявна грейват с тържество в понеделник, на 5 декември. По традиция, голямото дръвче е разположено на старинния площад „Капитан дядо Никола“ в града, където ще се проведе и подготвения по този повод коледен концерт. Събитието дава начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна за 2022 година и е едно от най-обичаните и дългоочаквани такива от малки и големи.

Празничната програма започва точно в 18:00 ч. с поздравление на кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която официално ще открие коледния концерт на площада. Веднага след това на сцената ще излязат и малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна. Вечерната забава ще продължи с Детски танцов ансамбъл при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които също ще приповдигнат настроението на присъстващите.

Непосредствено преди обратното преброяване до момента на запалване на празничните коледни светлини, жители и гости на Трявна ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна, както и на талантливата поп певица Стела Георгиева, по-известна като STELLAR.

Кулминация на празничната програма ще бъде грейването на Коледната елха с впечатляваща заря и извиването на кръшно хоро от Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“-гр. Трявна на старинния площад.

Община Трявна е подготвила и още една изненада за своите малки и големи гости на 5 декември – снимка за спомен край елхата с Дядо Коледа и Снежанка, които ще очакват всички желаещи там.

Поради непредвидени обстоятелства, участие в подготвената празнична програма няма да вземат децата от ДГ „Калина“ – гр. Трявна, както бе оповестено по-рано. Община Трявна благодари за отзивчивостта на малките сладури и тяхното ръководство и ги очаква в следващи събития.

Информираме всички граждани, че движението в района на площад „Капитан дядо Никола“ от кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Чучура“ до кръстовището на ул. „Проф. Пенчо Райков“ и ул. „Пенчо Славейков“ ще бъде ограничено за движение от 17:30 ч. до 19:30 ч.

Снимка: Пламен Ковачев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица