Свържи се с нас

Новини

ГЕРБ проявиха престъпно нехайство по отношение на ОПТ

Published

on

За последните 5 години, фирмата „Общински пътнически транспорт“ беше оставена от управляващите от ГЕРБ да бъде ограбена, да потъва и докарана почти до фалит в началото на управлението на кмета Таня Христова. По отношение на тази общинска фирма, ГЕРБ проявиха едно престъпно нехайство, което сега вече  получава своето обяснение с последното решение на Общинския съвет, което бе гласувано по предложение на кмета. Това заяви на пресконференция  лидерът  на БСП – Габрово Николай Григоров.

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Социалистът припомни пред местните медии, че когато е бил избран вече бившият управител на  общинското дружество, управляващите от ГЕРБ обяснявали как кандидатурата му била най-добрата, как този човек има огромен управленски опит и е с ясна визия за стабилизиране на фирмата. „Този безценен кадър на ГЕРБ Десислав Досев няколко месеца след встъпването му в длъжност депозира в Общинския съвет своята оставка и „насади на пачи яйца“ новоизбраната г-жа Христова, цялата група и ръководство на партията. Оказа се, че този човек изобщо не притежава тези качества, за които ни уверяваха, че ги има. Изобщо постави в неприятна ситуация своите покровители“, каза председателят на местната левица.

Николай Григоров сподели, че е останал неприятно изненадан, както и групата съветници на БСП, след изказване на кмета Таня Христова  по отношение на прякото избиране на нов управител на общинската фирма в залата на Общински съвет – Габрово. „Кметът ясно заяви, че ще управлява с верни партийни кадри, а не с професионалисти. Начинът, по който беше защитено това предложение, включително и персоната за управител подсказва, че зад предложението стоят и някакви други интереси, които не са в интерес на дружеството и транспорта в Габрово като цяло. Г-жа Христова 3 пъти повтори, че застава зад кандидатурата на  Екатерина Караколева и изцяло поема отговорността. Всичко това ни навежда на мисълта, че новоизбраният управител е сложен там, за да докара фирмата до несъстоятелност, да бъде обявена във фалит, след което на практика да бъде приватизирана“, каза още Григоров.

Председателят на БСП – Габрово заяви, че след проведеното заседание на местния парламент могат да се направят няколко извода. „За стила на управление на Община Габрово оттук нататък вече нямаме никакви илюзии. Консенсус с други политически сили няма да се търси. Никой от Общината  не се интересува от това какво ще става с фирмата и по какъв начин ще се спаси дружеството. Не е ясно как ще бъде приет и отчетът за дейността на дружеството за миналата година и в крайна сметка всичко ще опре до личността на управителя. Ние изразяваме своето съмнение, че г-жа Караколева е сложена, за да доведе до успешен фалит фирмата „Общински пътнически транспорт“ и веднъж за винаги да приключат с тази сага. Оспорвам подхода на ГЕРБ за управлението и бъдещето на фирмата, която касае напрактика всички габровци, тъй като по един или друг начин тя е основният фактор в транспортната схема. Убеден съм, че една част от групата на ГЕРБ прекрасно разбраха, че те всъщност станаха заложници на нечий други интереси, че взеха едно вредно за общината и фирмата решение, но може би от криво разбрана партийна дисциплина никой не си позволи да каже една критична дума по начина, по който се подходи“, допълни още той.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Започват обходите на преброителите в региона

Published

on

Преброителите започват обхода в предварително определените участъци от 18 септември и ще продължат до 3 октомври.

Те ще минават между 8.00 и 20.00 ч. всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ново разписание по някои маршрути на обществения транспорт, тръгващ от Габрово

Published

on

„Общински пътнически транспорт“ EOOD публикува актуална информация, във връзка на направени промени по някои маршрутни линии от обществения транспорт, тръгващ от Автогара – Габрово.

Часове на тръгване:
Габрово -София – 6:15ч. 12:00ч./работни дни/; 12,00ч. /почивни дни/

Габрово-Велико Търново – 7:30;16:30ч. /работни и почивни дни/;

Габрово-Севлиево/обиколно/ работни дни– 6:00; 8:00; 10:00; 12:00; 14:00; 16:00; 18:00ч.
Габрово-Севлиево/обиколно/ почивни дни– 8:00; 12:00; 18:00 ч.

Борики, Ясени – 14:00 ч./понеделник, сряда, петък/

Николчовци, Лоза, Армените – 15:00ч./работни дни без сряда/

Николчовци, Лоза, Армените, Новаковци – 15:00ч /сряда/

Стоевци/Гъбене/Музга – 15:00ч./работни дни/ Стоевци/Гъбене/Музга – 12:00ч./Понеделник/

Ясени – 6:10; 17:20ч. /работни дни/
Ясени – 9:30ч./събота/
Ясени – 15:00ч./неделя/

Боженци – 8:00; 17:05ч./работни дни/
Боженци – 13:00 /сряда/
Боженци – 8:30; 17:05ч. /почивни дни/

Лоза – 6:00/работни дни/; 17:30ч. /работни дни/;

Армените,Стоевци,Михайловци – 5:30;17:30ч. /работни дни/; Лоза,
Армените,Стоевци,Михайловци – 6:30ч. /събота/

Лоза, Армените,Стоевци,Михайловци – 16:00ч. /неделя/

Музга – 6:00; 18:10ч./работни дни/

Музга/Стоевци –10:30ч. /събота/ Музга/
Стоевци –18:10ч. /неделя/

Костенковци – 7:00; 17:00ч. /работни дни/
Костенковци – 7:00ч. /събота/
Костенковци – 17:00ч. /неделя/

Поповци – 6:50;18:30ч. /работни дни/
Поповци – 15:15ч.

Рязковци/Думници/Киевци – 9:00; 13:00ч. /Понеделник и Сряда/

Орловци – 6:30; 16:45ч./работни дни/

Здравковец – 6:00; 17:30ч./работни дни/
Здравковец – 13:00ч. /сряда/
Здравковец – 7:30ч. /събота/
Здравковец – 18:00ч. /неделя/

Николчовци – 6:00; 18:00ч./работни дни/
Николчовци/Лоза/Армените – 11:00ч./вторник/
Николчовци – 9:00ч. /събота/
Николчовци – 19:00ч. /неделя/

Балани – 8:30;15:00ч./сряда/
Балани – 8:30.18:00ч./събота/

Дебел Дял – 10:00;16:00 ч;/сряда/
Дебел Дял/ВРЪБЦИ/ – 10:00 ч./събота/
Дебел Дял/ВРЪБЦИ/ – 14:30ч./неделя/

Тота Венкова – 9:00;15:00 ч./сряда/
Узана – 08:00; 15:30ч. /събота/
Узана – 15:30ч./неделя/
Соколски манастир – 8:45; 12:45ч. /сряда/

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почти няма заразени или контактни преподаватели в област Габрово

Published

on

Почти няма заразени или контактни преподаватели в област Габрово (0,33%). Това става ясно от информация на Министерството на образованието и науката относно карантинираните учители и ученици в началото на учебната година в цялата страна.

По-малко от 1% учители са под карантина заради заболяване от КОВИД-19 или контакт със заразен в началото на учебната година. Те са 0,66 % от общия брой педагогически специалисти в страната, информират още от образователното министерство.

Най-висок е делът на карантинирани преподаватели в област Търговище – 1,42%. Малко над 1% са учителите в областите Видин и Ямбол, които не са в училище заради пандемията. Почти няма заразени или контактни преподаватели в област Габрово (0,33%) и Русе (0,39%). Още по-нисък е процентът на поставените под карантина ученици в страната – 0,31%.

Най-много са останали в къщи в областите Силистра и Разград – по 0,53%. Министерството на образованието и науката (МОН) има достъп до актуалните данни за карантинираните учители и ученици въз основа на споразумение с Министерството на здравеопазването и „Информационно обслужване“ АД за обмен на статистическа информация.

Тя се предоставя единствено обобщена и без никакви лични данни. Всекидневното проследяване на заболяемостта в страната, в отделните области, населени места и училища е необходимо, за да се осигури локалният подход, заложен в насоките за работа на образователната система в условията на пандемия.

Решенията за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда на паралелка, випуск или цяло училище ще бъдат гъвкави и ще се взимат въз основа на обективна информация за епидемичната ситуация на възможно най-ниско ниво.

До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на цели випуски или училища по медицински причини. Директорите на училища имат право да взимат такива решения за отделни паралелки.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица