Свържи се с нас

Любопитно

Боженци – предпочитана дестинация за Новогодишните празници

Published

on

снимка: Община Габрово

И тази година Боженци беше предпочетена дестинация за Новогодишните празници, съобщиха от Община Габрово. Уютът на старите къщи, пукотът на дърва в камината, скърцащите дюшемета, запотените прозорци на чардаците и миризмата на домашно приготвената празнична трапеза привлякоха малки семейства и големи фамилии в предлаганите къщи за гости. Топлината, усамотението и  първокласното обслужване на малките хотелчета бяха предпочетени пред големите лъскави бази. Уханието на вкусни боженски специалитети от механите разреждаше миризмата на изгорели дърва от пушещите коминчета.

Тази година времето беше благосклонно към празнуващите и превърна живописното село в истинска снежна приказка. Красотата на черните плочи, покрити със сняг, побелелите стобори и дувари, натежалите от сняг дървета, играещите си с падащите снежинки котки и малки деца, останаха запечатани на фотоапаратите и камерите на туристите.

Обилният снеговалеж и натрупалата снежна покривка предложиха на празнуващите необичайно връщане на добрата форма. Вместо старите изпитани рецепти за прогонване на страничните ефекти от празничната трапеза, възрастни и невръстни се пързаляха и търкаляха по утъпканите склонове, замеряха се със снежни топки и преоткриваха красотата на старото българско село.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

„Art&WineV“ е в „РеФреш ресторант“

Published

on

Прекрасната инициатива „Art&WineV“, съчетаваща в себе си хубаво вино и нарисувана картина, в която основа стоят Вероника Венкова, художничките Христина Георгиева и Мартина Георгиева, ще се проведе този четвъртък, 22 октомври, от 18.30 часа в „Ресторант Рефреш“, Мол – Габрово, ет. 4.

В дъждовните и мрачните есенни дни винаги можем да открием нещо приятно и зареждащо. Можем да прекараме малко време с близки и приятели на чаша вино и четка в ръка.

Отново ще бъдем заедно и ще рисуваме! Запазете своето място със съобщение на страницата на „Art&WineV“ или с обаждане на телефон: +359 893 565 600.

Местата са ограничени!

Зареди още

Култура

Ина Божкова е „Млад библиотекар на годината“

Published

on

Национално признание за Ина Божкова от Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово.

Годишните библиотечни награди се учредяват през 2010 г. във връзка с 20-годишния юбилей на ББИА. Те се присъждат ежегодно в следните категории: БИБЛИОТЕКА НА ГОДИНАТА, БИБЛИОТЕКАР НА ГОДИНАТА, МЛАД БИБЛИОТЕКАР НА ГОДИНАТА и ПОДКРЕПА ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ.

На 15 октомври по време на ХХХ национална конференция на Българската библиотечно – информационна асоциация наградата за 2019 г. в категория „Млад библиотекар на годината“ беше връчена на Ина Божкова от РБ „Априлов – Палаузов“ на тържествена церемония във Военния клуб в столицата.

Ина Божкова работи в РБ „Априлов – Палаузов“ от 2016 година и е отговорен и компентентен млад библиотечен специалист. Участва дейно в дигитализацията на краеведските фондове.

Активната й работа по създаване на виртуално съдържание спомага за поддържането на положителната визия на библиотеката пред местната общност. Благодарение на работата й с клубовете по интереси в габровските училища е медиатор между библиотеката и любителите краеведи в училищна възраст.

Всеотдайно работи за удовлетворяване на читателските търсения, подготвя библиографии, краеведски календари, тематични и фактографски справки. Ина Божкова е пример за успешна реализация на младите хора с нови идеи, професионализъм, вдъхновение и отдаденост.

Номинацията на Ина Божкова е направена от ръководството на габровската библиотека.

*Снимки: РБ „Априлов – Палаузов“ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Най-известната бирария „Чудеса от меса“ на панаира в Дряново!

Published

on

Най-известната и една от най-големите бирарии в България „Чудеса от меса“ ще бъде на дряновския панаир от 16 до 18 октомври.

„Меса от чудеща“ ще бъде разположена точно до паркинга при хотел „Кентавър“.

Бирарията е прочута в цялата страна със своята вкусна скара, където можете да похапнете вкусни пилешки и свински пържоли, шишчета, сръбска плескавица, свински ребърца, вкусно пушено свинско филе, кебапчета, кюфтета, както и многообразие от най-различни гарнитури.

Всички меса са пресни и подготвени по специална рецепта на шеф готвач Радко.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица