Свържи се с нас

Новини

Закопчаха габровец, заплашил с убийство и заложен взрив двойка от Бургас

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицията в Бургас е задържала 27-годишен мъж от Габрово за изнудване и заплаха за убийство на 34 годишна бургазлийка и нейния 24 годишен приятел, информират от пресцентъра на ОДМВР – Бургас. Задържаният е счупил  стъклата на двата автомобила на двойката и е оставил заплашително анонимно писмо за саморазправа.

Сигналът за изнудването е подаден в Първо РПУ в Бургас на 30 декември от двойката. Те  съобщили, че са взломени стъклата на управляваните от тях автомобили  „Ауди А 6“, с бургаска регистрация, паркиран на ул. „Сливница“ пред дом № 34 и лек автомобил „Хюндай Купе“, също с бургаска регистрация, паркиран на ул. „Александър Велики“27.   Върху един от тях  било оставено анонимно заплашително писмо за саморазправа. Бургазлията получил на мобилния си телефон и обаждане от неизвестен номер, с което бил заплашен с убийство и предупреден, че в един от двата леки автомобила е заложено взривно устройство. Заплахата за убийство нямало да бъде приведена в действие, ако бургазлията предаде на изнудвача сумата от 2000 лева.

Районът около автомобилите незабавно бил отцепен, като  изпратеният екип на ДОТИ – ОДМВР Бургас, проверил автомобилите  със специализирана апаратура и служебно куче, но взривно устройство не  било открито.

В резултат на предприетите от служителите на Първо Районно управление „Полиция”-Бургас действия, на улица „Сливница” е задържан 27-годишният А.Е. от Габрово, бегъл познат на бургазлията.
Габровецът решил, че чрез изнудване ще се сдобие с парична сума, с която да покрие най-належащите си разходи, което наложило и нанасянето на материалните щети по двата автомобила, последвано от заплашителното писмо, телефонно обаждане и предупреждението за поставено самоделно взривно устройство.
Задържаният е  направил пълни самопризнания по случая, като срокът на полицейското му задържане е увеличено с прокурорско постановление.
Предстои разглеждането на „постоянна мярка”.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица