Свържи се с нас

Новини

Закопчаха габровец, заплашил с убийство и заложен взрив двойка от Бургас

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицията в Бургас е задържала 27-годишен мъж от Габрово за изнудване и заплаха за убийство на 34 годишна бургазлийка и нейния 24 годишен приятел, информират от пресцентъра на ОДМВР – Бургас. Задържаният е счупил  стъклата на двата автомобила на двойката и е оставил заплашително анонимно писмо за саморазправа.

Сигналът за изнудването е подаден в Първо РПУ в Бургас на 30 декември от двойката. Те  съобщили, че са взломени стъклата на управляваните от тях автомобили  „Ауди А 6“, с бургаска регистрация, паркиран на ул. „Сливница“ пред дом № 34 и лек автомобил „Хюндай Купе“, също с бургаска регистрация, паркиран на ул. „Александър Велики“27.   Върху един от тях  било оставено анонимно заплашително писмо за саморазправа. Бургазлията получил на мобилния си телефон и обаждане от неизвестен номер, с което бил заплашен с убийство и предупреден, че в един от двата леки автомобила е заложено взривно устройство. Заплахата за убийство нямало да бъде приведена в действие, ако бургазлията предаде на изнудвача сумата от 2000 лева.

Районът около автомобилите незабавно бил отцепен, като  изпратеният екип на ДОТИ – ОДМВР Бургас, проверил автомобилите  със специализирана апаратура и служебно куче, но взривно устройство не  било открито.

В резултат на предприетите от служителите на Първо Районно управление „Полиция”-Бургас действия, на улица „Сливница” е задържан 27-годишният А.Е. от Габрово, бегъл познат на бургазлията.
Габровецът решил, че чрез изнудване ще се сдобие с парична сума, с която да покрие най-належащите си разходи, което наложило и нанасянето на материалните щети по двата автомобила, последвано от заплашителното писмо, телефонно обаждане и предупреждението за поставено самоделно взривно устройство.
Задържаният е  направил пълни самопризнания по случая, като срокът на полицейското му задържане е увеличено с прокурорско постановление.
Предстои разглеждането на „постоянна мярка”.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Почистиха градинката пред болницата в Трявна

Published

on

Днес, 22 октомври, служители на Община Трявна изчистиха градинката пред централния вход на МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов” в града.

Събрани бяха изхвърлените битови отпадъци на една от циментовите площадки до сградата на болницата – хартиени и картонени отпадъци, предпазни маски за лице, полиетиленови торбички, фасове от цигари.

Общинските служители изметоха още тротоарните пътеки и стъпалата, водещи към централния вход на лечебното заведение, от паднали есенни листа и насъбрала се шума.

Община Трявна продължава да се грижи за чистия и приветлив вид на туристическия град, и да насърчава обществената отговорност за регламентирано и разделно събиране на отпадъци.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Онлайн форум дава гласност на младите хора в областта

Published

on

Националният младежки форум съвместно с Форумът за глокална промяна и сдружение ИМКА-Габрово организират онлайн среща “Промяната започва с теб в Габрово.” Събитието ще се проведе на 24 октомври, неделя от 10.00 ч. и в него могат да се включат всички желаещи, които са на възраст между 15 и 35 години.

Предвидената програма е част от проекта “25-те процента” и “Конференцията за бъдещето на Европа”, които се реализират в партньорство с Европейски младежки форум и финансовата подкрепа на Европейски парламент.

Целта на онлайн срещата е да чуе младежкото мнение и идеи относно развитието на Европа и населените места в областта – Габрово, Трявна, Дряново и Севлиево. В този аспект ще има обособени два тематични панела – Промяната в Европа и Промяната на местно ниво.

В първия младежите ще се запознаят отблизо със значението на социалната промяна, след което ще предложат своето виждане за промяната в Европа. Събраните идеи на по-късен етап ще бъдат представени пред националните и европейски институции с цел политиците да придобият по-добра представа каква промяна желаят да видят младите хора и как тя да бъде постигната.

Участниците ще поставят и проблеми, които виждат в родното си място и ще дадат идеи за разрешаването им. Съответно те ще бъдат презентирани, във втория панел, пред поканените представители на общинската/областна администрация.

Двете страни ще влязат в пряк диалог как предложенията да бъдат осъществени, а младите – включени в този процес. Всички желаещи, които искат да се включат в събитието, трябва да направят първо регистрация в тази форма.

Ето и линк към събитието във фейсбук страницата на “Промяната започва с теб в Габрово.” – https://www.facebook.com/events. На страницата в социалната мрежа ще откриете линка към срещата в ZOOM.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Информационна кампания за възможностите за еврофинансиране в Трявна

Published

on

На 28 октомври, четвъртък, Областният информационен център и Националната служба за съвети в земеделието ще проведат кампания за възможностите по оперативните програми на Европейския съюз.

Със съдействието на Община Трявна, двата екипа ще разположат своя информационен щанд в парка пред сградата на Районния съд в Трявна. Събитието ще се проведе от 11.00 ч. до 13.00 ч.

“Ще извършваме индивидуални консултации на всички желаещи и заинтересовани граждани на Трявна във връзка с текущите и бъдещи възможности за финансиране със средства от Европейския съюз“, обясни управителят на ОИЦ – Габрово Маринела Събева.

Информационната кампания на открито ще се проведе съобразно наложените противоепидемични мерки със Заповед на Министъра на здравеопазването, влезли в сила от 21 октомври т.г.

Задължително е носенето на предпазна маска за лице и спазване на физическа дистанция от 1.5 м. На щанда ще бъдат разположени и предоставяни дезинфектанти за ръце и маски за лице и раздаваните рекламни материали ще бъдат в индивидуални пакети.

В допълнение, екипът на ОИЦ-Габрово информира, че е ваксиниран и при проверка от съответните органи може да представи “зелен сертификат”.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица