Свържи се с нас

Новини

Спипаха банда от четирима точили бензин

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Банда от четирима  точили бензин  на територията на Трявна е била разкрита, съобщиха от пресцентъра на МВР.
На 14 декември, около 23.20 часа, на кръстовището между улиците „Крайбрежна“ и „Стара планина“ в Трявна автопатрулен екип спрял за проверка лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от 20-годишния Р. Р. от Дряново и пътниците Р. Х. на 18 години от Дряново, М. А. на 28 години от  село Леденик, общ. В. Търново и непълнолетно момче от Дряново.
При извършената проверка в багажното отделение на автомобила униформените открили 4 пластмасови шишета от минерална вода, пълни с около 35 литра бензин и два маркуча, всеки с дължина около 2 метра. В купето на автомобила органите на реда открити още клещи, 5 капачки от резервоари на автомобили, както и газов пистолет марка „Еkol“ в комплект с пълнител с 6 патрона, но без необходимите документи.

В резултат от проведените оперативно издирвателни мероприятия разследващите  установили, че на 14 декември., четиримата   извършили кражба на 35 литра бензин от лек автомобил „ВАЗ 2101“, паркиран на ул. „Хр. Ботев“ в Трявна, кражба на около 30 литра бензин, извършена предния ден /13 декември/ от лек автомобил „ВАЗ 21013“, паркиран на ул. „Чучура“. Допълнително установено било, че същите извършили и опит за кражба на бензин от още 4 автомобила, паркирани на различни места в кв. „Светушка“ в Трявна.

По случая е започнато досъдебно производство.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица