Свържи се с нас

Новини

Дават хранителни продукти по трети транш на социално слаби в Севлиево

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В Севлиево започна раздаването на третия за тази година транш от хранителни продукти, предоставени по Програма за подпомагане на социално слаби лица в Република България. Този път ще бъдат раздадени по 6 пакета ориз, 8 кутии постни лозови сърми, 4 пакета спагети, 6 пакета нишесте, 2 пакета грис, 4 кутии обикновени вафли и 6 пакета брашно. Право на тази помощ имат лица и семейства, получавали енергийни помощи за отопление през зимния период на 2010-2011 година.

От тази година право да получават този вид социални помощи придобиват и неосигурени майки, които са получавали месечна помощ за отглеждане на дете до 1 година от Дирекция „Социално подпомагане” през 2010 година, както и майки, отглеждащи деца с увреждания до 18-годишна възраст. Списъците на правоимащите са предоставени от Агенция социално подпомагане. Пунктът за получаване остава същия – сградата на Домашен социален патронаж.

Раздаването на хранителните продукти започна от вчера /9 номеври/ и ще продължи до 22 ноември. Всеки правоимащ може да получи полагащите му се количества хранителни продукти всеки работен ден от 8 до 12 и от 13 до 16 часа в сградата на Домашен социален патронаж срещу представена лична карта за справка.

Лицата, които не са получили полагащите им се количества от първите два транша, ще могат да се възползват от това си право при последното за годината раздаване. За жителите от селата на община Севлиево хранителните продукти ще се раздават в кметствата по места.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица