Свържи се с нас

Новини

Добра предварителна подготовка за работа и живот при зимни условия

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Габрово има добра предварителна подготовка за работа и живот при зимни условия е изводът след заседание на Общинския съвет по сигурност и Щаба за координиране на Спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи (СНАВР). То бе проведено на вчера /7 ноември/ и в него взеха участие представители на всички ангажирани със зимната подготовка институции, които представиха своите доклади. Сформиран е и Оперативен щаб за работа и живот при зимни условия под ръководството на кмета на Община Габрово Таня Христова.

Десет общински училища, едно извън училищно заведение,  десет общински детски градини в 17 бази и 3 детски ясли  са с ремонтирани отоплителни инсталации, осигурени са с необходимото гориво за посрещане на ниски температури  и с готовност за зареждане веднага след това в зависимост от климатичните особености. Осигурени и заредени са с дълготрайни хранителни продукти, както и с необходимите лекарствени средства и превързочни материали. Осигурен е транспорт на подлежащите на задължително обучение ученици от населените места на общината, в които не функционират училища. Всяко детско и учебно заведение е осигурено  със здравен кабинет и медицински фелдшер. Кабинетите са оборудвани и снабдени с инвентар и медикаменти за оказване на долекарска помощ. Ръководствата на всички училища, детски градини и ясли имат разработени и утвърдени аварийни планове за действие при бедствия, съобразно изискването на Министерството на образованието.Всички четиринадесет социални заведения на територията на община Габрово са осигурени с отопление за зимния сезон. Осигурен е транспорт за извършване на обособените дейности.

“Благоустрояване” – ЕООД продължава подготовката за работа през зимния сезон. Има сключен договор с община Габрово и утвърден оперативен план за снегопочистване. Доставени са 1104 тона  пясък и 750 тона сол.   Извършени са ремонтите на специализираните машини, включени в плановете за зимното почистване.

„Топлофикация – Габрово“ЕАД, “Е–ОН – България” – регионален център Габрово, „ВиК-ООД“ и „Общински пътнически транспорт – ЕООД“  имат създадена организация за работа през зимния сезон.
Центърът за спешна медицинска помощ е в пълна готовност за работа при зимни условия. Автомобилният парк е изцяло подменен с нови автомобили, вкл. с повишена проходимост. Спасителния отряд на ПСС (в състав от 16+1 човека)  има готовност да отговори адекватно на създадена критична ситуация във високата част на планината.Възможните усложнения през зимата са свързани с интензивен  снеговалеж – натрупване за няколко часа на повече от 70 см, придружен със силен вятър, сняг с висока плътност и много ниски температури.
Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица