Свържи се с нас

Новини

Подписаха договорите за изграждане на спортен комплекс и спортен център в Плачковци и Трявна

Published

on

Георги Пенчев и Алекси Алексиев

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Трявна г-н Георги Пенчев  и Алекси Алексиев представляващ Консорциум „Динамик-Трявна” подписаха вчера /26 октомври/ договорите за изпълнение на строително-монтажни работи за обособена позиция 2 „Реконструкция и модернизация на спортен комплекс Плачковци” и обособена позиция 3 „Подобряване на спортни площадки за обособяване на спортен център за широко обществено ползване в кв. Светушка – гр. Трявна” от проведена процедура по Закона за обществени поръчки във връзка с изпълнението на проект „Подкрепа за осигуряване на нови възможности за отдих и спорт в Община Трявна, чрез подобряване и изграждане на обществени спортни центрове”.

Строително-монтажните работи включват:

спортен комплекс град Плачковци

Реконструкция на съществуващото футболно игрище, като се разширява и достига размери 95/53 м, предвидени са главен вход и резервен изход с възможност за обслужване на спортисти и зрители от линейка. Към теренът ще бъде изградена поливна система за автоматично оросяване.
Изграждане на трибуни за зрители – 3 реда седалки с общ капацитет 200 зрители. Изграждане на съблекални за подобряване условията за спортисти и съдии, които представляват едноетажна сграда със застроена площ 86 кв.м. и включва следните помещения: съблекални за отборите на домакини и гости, съблекални за съдии, санитарно-битови помещения. Изграждане на тенискорт с трибуни за 130 зрители, алеи и огради; Изграждане на комбинирана спортна площадка за хандбал, волейбол и баскетбол с трибуни за 195 зрители, алеи и огради; Изграждане на паркинг с 13  паркоместа и места за автобуси. Поставяне на районно осветление на комплекса, което е секционно. Реконструкция на главна алея, водеща към спортния комплекс, към която ще бъдат ситуирани три паркинга с 18 бр. паркоместа и химически тоалетни.

спортен център за широко обществено ползване в кв. Светушка - Трявна

Подобряване на спортни площадки за обособяване на спортен център за широко обществено ползване в кв. „Светушка” в град  Трявна включва: Изграждане на полифункционално игрище за хандбал, футбол на малки вратички и баскетбол с размери 45/25 м. с изкуствена трева, трибуни за 240 зрители и огради. Към игрището е предвидена съблекалня за 2 отбора със санитарен възел от по две клетки и баня. Сградата е едноетажна, топлоизолирана. Реконструкция на съществуващо игрище в спортна площадка за волейбол с изкуствена тревна настилка, ограда и 50 места за зрители. Изграждане на районно осветление, позволяващо използването на терените в несветлата част от денонощието.

Стойността на обектите е: 1 068 953,08лв. без ДДС за спортен комплекс град  Плачковци и 492 718,00 лв. за спортен център за широко обществено ползване в кв. Светушка –  Трявна.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

През декември можем да сменим личния си лекар

Published

on

Това е регламентирано в Наредба за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, приета с Постановление на Министерски съвет № 119 от 22.05.2006 г.

Здравноосигурените граждани, които са недоволни от своя общопрактикуващ лекар, преценили са, че местоположението на кабинета или графика не са им удобни или имат други причини да искат да променят избора си, могат да го направят до края на месец декември.

Следващият възможен период за промяна в избора на личен лекар ще бъде през месец юни 2023 г. Смяната се осъществява като се попълни и подпише регистрационна форма за постоянен избор, която се подава при новоизбрания общопрактикуващ лекар.

Ако здравноосигуреното лице има електронен подпис, може да попълни и подаде регистрационната форма онлайн през Персонализираната информационна система на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на официалния портал на институцията www.nhif.bg.

На новоизбрания лекар се представя и здравноосигурителната книжка, но ако лицето няма такава, не е задължително да си извади предварително, за да може да осъществи смяната.

Изборът на личен лекар за деца до 18 години се осъществява от техните родители или настойници. Когато смяната е осъществена в тези регламентирани периоди – юни и декември, не е необходимо хората да посочват причина или да подават в Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) заявление.

Здравноосигурените лица, осъществили промяна в избора на лекар, стават пациенти на новоизбрания от датата, която е вписана в регистрационната форма за избор и от този момент той поема медицинските грижи за тях.  

През останалото време смяна на лекаря може да се осъществява само при промяна на местоживеенето от едно населено място в друго или ако бъде констатирана трайна невъзможност на лекаря да изпълнява задълженията си, както и при прекратяване на договора с НЗОК.

Ако хората променят местоживеенето си само временно, примерно за зимните месеци, не е необходимо да правят смяна, а могат да изберат временно личен лекар в населеното място, в което пребивават за период до пет месеца. Това става със специална регистрационна форма за временен избор.

След изтичането на посочения в нея срок, лицето автоматично се връща в пациентската листа на постоянно избрания лекар. Всеки може лесно да провери кой е неговият общопрактикуващ лекар, както и да види адрес и телефон на практиката чрез електронната услуга „проверка на личен лекар“, предоставяна от НЗОК на сайта на институцията www.nhif.bg .

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 088555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Предколеден Фермерски пазар на 10 декември

Published

on

Да продължим традицията – подготвяме празничната декемврийска трапеза с продукти от Фермерския пазар на 10 декември.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ – запазеното време от месеца за покупки на любимите продукти, произведени от местни малки ферми и производители. Любими, защото винаги се усеща, когато всичко е минало през ръцете на някого, който работи с любов и внимание. От вкуса до опаковката, капчицата любов винаги личи.

„Кога ще има отново фермерски пазар, защото свърши любимото ми сирене?“ Или: „Има едно мляко, което го има само на фермерския пазар!“; „Ще дойдат ли хората с биокозметиката, защото нещата ми свършиха, пък аз само от там купувам?“; „Сокът от рози е супер – ще има ли и този път?“; „А суджуци и кашкавал от овче мляко?“; „А вино?“; „А малиново?“ Отговорът на всичко е „да“.

Подготвяме декемврийските празници и на фермерския пазар ще има всичко нужно, за да бъдат те вкусни и уютни. И вино, и мед, и сладкиши, и мляко и млечни продукти, и деликатеси от месо и мляко.

На 10 декември ще има и един нестандартен участник – магазин „Берьозка“, който ще ни предложи продукти от руската, украинската, белоруската, молдовската и прибалтийската кухня – нещо различно за празниците! Къде да ни намерите – мястото си остава същото – паркингът на магазин BILLA, до Спортна зала „Орловец“ в Габрово.

BILLA винаги са заставали зад малките производители и семейни фирми, за което им благодарим. Датата е 10 декември, събота. Ще я има и любимата томбола – всеки пазарувал на базара ще получи номерче, с което може да спечели чудесна награда – пълна торба с продукти от фермерския базар.

Заповядайте! Очакваме ви, за да дадем заедно старт на вкусния семеен и празничен декември!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица